Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Дитячі майданчики не для дітей
Дитячі майданчики не для дітей Печать
Автор ГородА   
02.08.2021 г.



Дитячі майданчики… Скільки їх настановили по місту за так звані «депутатські кошти»! Насправді, то звичайні бюджетні гривні – наші з вами податки, але розподілені між депутатами ніби для турботи про виборців.

Але не кожен про це знає і дякує депутатові за якусь, чергову придбану для спільного діла і блага річ… 

Але тут про майданчики. Скільки ж їх?... Не в тому річ - скільки. А в тому, що – навіщо. Бо разова витрата спільних людських грошей часто-густо обертається непривабливим боком. Встановить – встановили, а хто доглядатиме, щоб дитячий простір був безпечним для дітей? З огляду на стан майданчиків, розташованих на околицях міста - ніхто. 

Наприклад, ось є гойдалка, кілька типових ігрових зон і столик з лавками. Очевидно, задумка передбачала, що у затінку спілкуватимуться мами, доки діти розважатимуться. Але насправді за столиком прижилися дорослі дяді і не з порожніми руками. Дяді не схильні до спілкування на тему, що їм тут не раді. З огляду на пляшки, цигарки і зміст розмов дорослих на майданчику може спокійно гратися тільки особливо загартований малюк… Готуємо достойну зміну?!! І, навіть, коли дяді заберуться геть, після них залишаються пластикові і скляні сліди «змістовного» відпочинку. Грайтеся дітки, привчайтеся до того, що сміття – це наше природне середовище?!!

Можна, звісно, сказати: не подобається, то й приберіть. Так, один чи два рази прибрати можна, як виключення. Але ж не може суспільний простір бути покинутий напризволяще тими, хто його створив! Рано чи пізно (без відповідального) він перетвориться на смітник. А діти як не мали захищеного і безпечного дозвілля поблизу хати, так і не матимуть. Купити типовий майданчик за суспільні гроші не важко, складніше навчитися давати тому всьому розумну раду. 

А питання: хто відповідальний за стан дитячих майданчиків у місті? – залишимо тут для міського голови і депутатів міської ради, які так завзято ті майданчики купують і забувають про них, щойно людські гроші витрачено.  

P.S. Міська рада повідомила, що у міському парку розпочаті роботи з поточного ремонту дитячого майданчика. Зокрема, заплановано заміну дерев’яних деталей лавок для сидіння, бильця, низки відпрацьованих конструкцій тощо. 

Обіцяють перевірити стан не тільки дитячих майданчиків, що знаходяться на балансі міста, але й на прибудинкових територіях багатоповерхівок.

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg