Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Де поділася русалка?
Де поділася русалка? Печать
Автор ГородА   
26.07.2021 г.



Зникла русалка. Ну та, що в парку понад річкою роками милувалася. Та, що із саду українських пісень та байок. Та, що дерев’яна скульптура.  

В Охтирці гучно, весело і з розмахом відгуляли Купалу. Погасло багаття, познімали стрічки і вінки з дерев. Комусь із дівчат пощастило – і їхні вінки допливли до якогось берега, а деякі закоцюбли у рясці посеред річки. Іще одна прикрість сталася. Зникла русалка. Ну та, що в парку понад річкою роками милувалася. Та, що із саду українських пісень та байок. Та, що дерев’яна скульптура. 

Як ви помітили, в Охтирці тепер вихідні дні проходять зі змістом. Охтирчан запрошують послухати музику, потанцювати, помалювати. Так  було і 11 липня. «Відчуй у собі художника і створи свій шедевр!». Декілька охтирчанок вирішили взяти участь у пленері в парку біля «Кнєжі». 

Натхненні і в передчутті створення свого шедевру, вирушаємо до галявини понад річкою. Роздивляємося довкола, вибираємо ракурс… Ось тут і впало в віч – чогось не вистачає? Русалки…

Того дня ми створили свої шедеври – річка, дерева, небо… Але де ж поділася русалка? Питання не відпускало. Почала розпитувати знайомих, коли вони востаннє її бачили? З мене сміялись і кепкували, може втопилася, десь запливла… Дехто іронічно відказував, тепер люди зникають серед білого дня, а ви переймаєтесь якоюсь дерев’яною русалкою.

У понеділок звернулась у міську раду з цим питанням. Виявилося, що русалку ще до Купали зняли на реставрацію. А хто буде цим займатись, таємниця, не повідомили. Добре, коли все добре. Та знаєте, як у нашому місті буває – забирають щось на реставрацію… з кінцями. Як наприклад, гвинтові сходи з Будинку Офіцерів теж зняли на реставрацію, а потім і споруду поруйнували. 



Сад українських пісень і байок був створений у 1998 році. Минуло більше 20 років. Вони потьмяніли, похилились, порепались – і нікому до них не було діла. Восени минулого року молодь разом із активістами БУР (Будуємо Україну Разом) оживили казкових героїв, пофарбували морилкою, додали їм життя.

Дерев’яні скульптури створюють неповторну загадкову атмосферу, вони є душею парку понад річкою. З нетерпінням чекаємо на повернення русалки!

Валерія Бакуліна

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg