Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow У міському терцентрі соціального обслуговування населення новий керівник
У міському терцентрі соціального обслуговування населення новий керівник Печать
Автор Админ   
19.07.2021 г.



Керувати комунальною установою, де надають послуги особам, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги, буде людина, щодо якої ще не закрите кримінальне провадження відносно смерті кількох пацієнтів у колишній 2 обласній лікарні.

За результатами конкурсу на зайняття посади директора КУ“Охтирський міський територіальний центр соціального обслуговування населення” переможцем визнали Лілію Неофітну (депутат міської ради від партії «Батьківщина»).

Для участі у конкурсі подали документи 4 претенденти: Кулик Любов Олександрівна, Неофітна Лілія Павлівна Слізченко Олександр Миколайович, Козловська Алла Борисівна. Остання на конкурс не з’явилась.

Довідково: з листопада 2016 року по січень 2017 року у відділеннях лікарні, де головним лікарем працювала Л.Неофітна, температура була неприпустимо низькою (від 10 до 18 градусів при встановленій нормі – 20 градусів за шкалою Цельсія).Проте головний лікарз багаторічним досвідом пульмонолога не вживала будь-яких дієвих заходів щодо вирішення даної ситуації. Було проведено ексгумацію семи трупів пацієнтів зазначеної лікарні, які померли в грудні 2016 року нібито від серцево-судинної недостатності, набряку головного мозку чи інтоксикації. Висновками судово-медичних експертиз встановлено, що патологоанатомічне дослідження трупів взагалі не проводилось, складені документи підроблені, причиною смерті п’яти пацієнтів є гостра гнійна пневмонія.  

В Охтирському міськрайонному суді ще не закрите кримінальне провадження за справою 583/3234/17, де кілька родичів потерпілих вимагають справедливого судового рішення.

Неофітна домоглась в касаційному суді визнати її звільнення незаконним і виплати 230 тис. грн.за «вимушений прогул»  


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg