Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow Як звалити дерево, не зруйнувавши хати
Як звалити дерево, не зруйнувавши хати Печать
Автор ГородА   
09.01.2019 г.
20 грудня став свідком того, як приватна компанія пиляла тополю, що височіла у проході між центром ПТО (колишнє ТУ-7) та житловим будинком по пров. Харківському.

Фахівець у касці та альпіністському спорядженні спочатку бензопилою обрізав гілки до рівня даху. Потім зрізав верхівку, яка за збігом обставин не впала додолу, а зачепилася за огородження покрівлі.

Здавалося, пильщик скористається такою гарною нагодою, щоб максимально розібрати гілку на поліна та нанести менше збитку місту та його мешканцям.  Іншим чином зберегти оздоблення будинку було б важко. Внизу проходили зовнішні електромережі. Власники комерційної аптеки привабливо оформили вхід до закладу - ліхтарики, вивіска. Якщо така махина падає, все понівечить. На стіні відносно нова водогінна труба та на різному рівні від землі тарілки супутникового телебачення мешканців будинку.

Втім пильщик, вирішив позбутися лише найбільш довгих відгалужень. І то, тільки з-за того, що інакше коцурбату верхівку спихнути униз було неможливо. Чи пиляв би він так біля власного будинку? Мабуть ні. Здається, діяв би набагато акуратніше.

Верхівка врешті-решт зірвалася, але додолу так і не долетіла, зачепившись за супутникові антени. Довелося пильщику ще з більшим ризиком допилювати її фактично у повітрі. В результаті маємо погнуте обгородження, розбиті вивіски, погнуті антени.

Безсумнівно, звалити таке дерево - завдання дуже складне. І якби верхівка нанесла б тієї ж самої шкоди, впавши відразу після того, як її відтяли від стовбура, ніхто б і слова не сказав. А коли, маючи змогу зменшити людям збитки, цим не користуються - у свідків події з'являється неприємний осад в душі.

ImageImage 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg