Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow Брифінг за результатами роботи першого півріччя Охтирської місцевої прокуратури
Брифінг за результатами роботи першого півріччя Охтирської місцевої прокуратури Печать
Автор Охтирська місцева прокуратура   
20.08.2018 г.
 Завдяки спільним зусиллям правоохоронних органів регіону криміногенна ситуація залишається стабільною.

За перше півріччя на території міста та району обліковано 342 злочини, що на 5% менше, ніж за аналогічний період минуло року. Рівень розкриття кримінальних правопорушень по Охтирці складає 66,9%, по Охтирському району - 62,2 %. Дещо більше, ніж в минулому році обліковано особливо тяжких та тяжких злочинів по Охтирці. Зменшилась кількість злочинів проти життя та здоров´я особи, крадіжок з квартир (з13 до3), розбоїв, грабежів, незаконного заволодіння транспортними засобами.

                До вищих судових інстанцій прокурорами подано документи прокурорського реагування на неправосудні вироки стосовно 15 осіб. З їх числа в апеляційному порядку змінено і скасовано неправосудні судові рішення стосовно 7 осіб.

                Не допущено випадки незаконного притягнення дітей до кримінальної відповідальності. Забезпечено додержання конституційних прав громадян під час їхнього поміщення і тримання у пенітенціарних установах.

                Прокуратурою активізовано роботу з представництва інтересів держави в судах. Загалом, з початку року пред'явлено позовів на суму понад 27 млн. грн.. Судами задоволено позовів прокурора на загальну суму 5,5 млн. грн.., позови на суму більше 20 млн. грн.. перебувають на розгляді у судах. Зокрема у бюджетній сфері пред'явлено позовів на суму 12,5 млн. грн.., з питань державної та комунальної власності на суму 7,6и млн.. грн..

                Робота з протидії кримінальні корупції триває. Поточного року до суду вже скеровано 6 проваджень стосовно 6 осіб. Загальна сума спричинених злочинами вказаної категорії збитків становить 300 тис.грн., накладено арешт на майно підозрюваних на суму 258 тис. грн.. та на вказану суму заявлено цивільний позов.

                До суду вже направлено 7 обвинувальних актів у бюджетній сфері. На даний час триває досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо привласнення коштів, виділених на ремонт доріг у розмірі 700 тис. грн.. Також, скеровано до суду 11 обвинувальних актів у сфері земельних відносин. За результатами добровільно відшкодовано 82 тис. грн..

                Крім того, спрямовано до суду 14 кримінальних проваджень з обвинувальними актами у сфері лісокористування, у яких встановлено збитки на суму 250 тис. грн., добровільно відшкодовано 150 тис. грн.., заявлено позови на суму 100 тис. грн.

                Прокурорами Охтирської місцевої прокуратури прийнято участь у розгляді судом 15 адміністративних протоколів про правопорушення, пов'язані з корупцією.

                За 6 місяців 2018 року розглянуто 119 звернень. Прийнято громадян на особистому прийомі 90, у тому числі керівником - 34.

 Охтирською місцевою прокуратурою здійснено 123 виступи у ЗМІ та надано 14 інформацій в органи влади.

За інформацією керівника Охтирської місцевої прокуратури старшого радника юстиції Слабунової Юлії Володимирівни.

    

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg