Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow Любите собаку? Навчіться за нею прибирати!
Любите собаку? Навчіться за нею прибирати! Печать
Автор ГородА   
19.09.2017 г.

ImageАле найбільшеЗі своєю проблемою звернулася жителька м.Охтирка. Питання полягає в тому, що деякі власники тварин не знають (чи не хочуть знати) елементарних правил вигулу своїх улюбленців. «Тож наші діти, онуки та й ми самі гуляємо серед екскрементів, приносячи їх додому на своєму взутті. Але найбільше крається серце, коли малюки знаходять такі «сюрпризи» в пісочницях та беруть їх до рук», - скаржиться читачка.

 

Шановні охтирчани, якщо хтось утримує незареєстровану собаку, яку вигулюють без короткого повідка та намордника на вулицях та у місцях загального користування, наражаючи на небезпеку людей (вказана собака неконтрольована, біжить за людьми чи лякає маленьких дітей), ви маєте право звернутись до поліції із заявою про припинення вказаних незаконних дій. Але звертатись бажано не в усній формі, а направивши відповідну заяву рекомендованим листом із повідомленням про вручення, - радять юристи.

Відповідно до статті 154 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення правил тримання собак і котів) тримання незареєстрованих собак, або приведення в громадські місця, або вигулювання собак без повідків і намордників (крім  собак, у реєстраційних свідоцтвах на яких зроблено спеціальну відмітку) чи в не відведених для цього місцях - тягне за собою попередження або накладення штрафу на громадян від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і попередження або накладення  штрафу на посадових осіб - від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Ті самі дії, що спричинили заподіяння шкоди здоров'ю людей або їх майну, а так само повторне протягом року вчинення порушення з числа передбачених частиною першою цієї статті - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з  конфіскацією тварин і на посадових осіб - від чотирьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Згідно правил утримання домашніх тварин, визначених Законом «Про захист тварин від жорстокого поводження», Особа, що вигулює тварину (окрім власників собак-поводирів), повинна прибирати екскременти за своїми тваринами в під'їздах, на тротуарах та інших місцях загального користування;

Особа, яка утримує домашню тварину, зобов'язана:

- забезпечити наявність на домашній тварині нашийника з реєстраційними позначками;
- зареєструвати тварину відповідно до вимог цього Закону;
- не допускати забруднення тваринами місць загального користування. (Стаття 19).

Тож шановні жителі нашого міста, давайте поважати право кожного і не забувайте, що власність зобов'язує. Виходячи на прогулянку, візьміть із собою пакет та приберіться за своїм улюбленцем. Бо Ви також, мабуть, хоча б одного разу потрапляли своїм взуттям в таку неприємну ситуацію!

Василина Васильова 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg