Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow Стоматологи за PROZZORO
Стоматологи за PROZZORO Печать
Автор ГородА   
24.07.2017 г.
ImageВ суспільстві ще не сформувалась довіра до електронної системи публічних закупівель «PROZZORO», яка дозволяє підприємцям продавати Державі свою продукцію онлайн. Але це дійсно вигідно - для місцевої влади, комунальних закладів і для кожного платника податків. Так вважає Валентина Корабельська -  головний лікар КП "Охтирська міська стоматологічна поліклініка" (ОМСП).

 

Корабельська В.Г.:

 

- Наш комунальний заклад має декілька джерел фінансування. Але в зв'язку з тим, що більшість послуг населенню ми надаємо безкоштовно, або за цінами значно нижче ринкових, існує певний дефіцит, який покривається за рахунок міської ради та субвенцій. Ми вдячні міському голові Ігорю Алєксєєву і депутатам за те, що вони з розуміння ставляться до потреб нашої установи, завдяки чому ми принципово покращили рівень обслуговування, якість та доступність мед.послуг для охтирчан. ОМСП цінує кожну копійку і використовує кошти по-господарськи, завжди шукаючи, де купувати вигідніше.

 

Переконана, що система публічних закупівель «PROZZORO» - це знахідка для тих, хто не хоче витрачати зайвих коштів. За прикладом ходити далеко не потрібно. У  2016 році нам було збільшено фінансування на медикаменти. Кошти виділяли з розрахунку на певну кількість товарів. В цей період ціни швидко зростали, і, нібито, потрібно було перш за все хвилюватися - чи вистачить грошей. Але ОМСП змогла придбати набагато більше, ніж очікувалось.

 

Закупили не тільки сучасні фтормісткі лаки-гелі, фотополімерні матеріали, герметики в потрібному об'ємі, але й склоіономери, фотополімерні лампи. А також ще багато чого. В тому числі за рахунок економії та надходження позабюджетних коштів встановили у стоматкабінеті кондиціонер, у фізкабінеті - апарат для фонофорезу (за допомогою даного приладу введення лікарських препаратів проводиться зовсім безболісно - на клітинному рівні). Вільні кошти направили на придбання трьох фотополімерних ламп, двох сухожарових шаф, ультрафіолетової камери та  апекслокатору.

 

Якщо у 2016 році «PROZZORO» дозволила нам додатково заощадити 24,4 тис. грн. то в наступному році ця сума зросла вже до 44,5 тис. грн. Кілька місяців тому, згідно програми соціально-економічного розвитку міста ОМСП отримала безпечний для дітей та вагітних рентген-апарат, а також радіовізіограф, який робить якісні знімки без плівки, що економить близько 30 тис. грн. на рік. Завдяки системі публічних закупівель ми продовжили оновлення тех. засобів ОМСП і врешті решт, у нас з'явилася ще одна нова стоматологічна установка.

 

Як бачите, ОМСП від нововведень в системі закупівель однозначно виграла. Тепер ми зможемо забезпечити більш якісний лікувально-діагностичний процес, не витративши зайвої копійчини. Відповідно, виграли й усі наші пацієнти.

 

Спілкувався Андрій Міхєєв

 

на фото:

Студенти-практиканти освоюють нову стоматустановку, яка з'явилася в ОМСП у 2017-ому завдяки «PROZZORO»

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg