Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow Несподіванка за несподіванкою: взимку - сніг, навесні - вода
Несподіванка за несподіванкою: взимку - сніг, навесні - вода Печать
Автор А.Міхєєв   
23.02.2017 г.
ImageМи звикли критикувати владу. Особливо ту, що на місцях. Але посадовці з кабінетів навчилися відмітати усю критику дуже просто. Першим аргументом завжди звучить: "Так було віками до нас, тому ми водночас все виправити не можемо!" Друга за популярністю причина - відсутність в бюджеті коштів. Наостанок, коли усе є, тоді нам радять почекати. Мовляв,час діяти ще не прийшов. Завтра, завтра все буде добре! Є питання, дійсно, застарілі, є й економічно не підйомні. Та невже усі проблеми такі? 

Давайте згадаємо, як наше місто цьогоріч засипало снігом. Зараз вулиці вже наполовину звільнилися від снігового панциру, але не за рахунок наших комунальників. Допомогло містянам весняне сонечко. Чому комунальні служби завжди зтикаються з несподіванками - взимку для них раптово випадає сніг, а навесні він тане? Нам же тільки розводять руками. Що поробиш, стихія! Ані техніки не вистачає, ані рук, ані мозків.

Майже всю зиму безпечними для пішоходів лишалися тільки малочислені, чи точніше поодинокі, дільниці поблизу мерії.  Решту  тротуарів Охтирки скувала суцільна крига. Обабіч доріг нанесло величезні купи. Щоб перейти по пішохідному переходу потрібно було штурмувати Монблани та Еверести. Тільки після масованої критики, комунальники прокинулися і знехотя пробили вузенькі проходи біля світлофорів. Дві людини там, ще якось боком могли розминутися, але коли назустріч їхала коляска, доводилося перехожим стрибати по льодяним буграм.

Мер нашого міста Ігор Алєксєєв любить фразу: "Якщо комусь щось не подобається - подавайте на мене в суд". Так от, кожна людина, яка отримала травму з-за комунального безладу, має повне право звернутися з цього приводу до суду і виграти позов проти міського голови. Тільки пару днів назад у місті почали інтенсивно пропадати замети - бо потепліло. Скоро снігом розпрощаємося на цілий рік.

Підступила нова біда - там де вчора красувалися ковзанки, утворюються ставки, а подекуди й моря. Вже зараз вузенька стежка біля світлофору, що прокладена через закляклі вали льоду, уявляє собою маленьку річку. Люди знову стрибають через проїзну частину. Весь невивезений сніг потік. Знаєте, коли подолаємо підтоплення міста? Влітку! Залишилося трохи почекати.

Найнебезпечніше те, що разом зі снігом чомусь зникають каналізаційні люки. Коли колодязі вкриває вода, можна запросто пірнути туди й не винирнути. Від перехрестя вул.Слобідської з вул.Батюка до школи №1 менше кілометра. На цьому коротенькому маршруті відсутні два люки. До того ж, на газоні навпроти школи №1 є не глибокі, але все рівно небезпечні колодязі, які вже котрий рік без надійних кришок. Хоча дане питання підіймалося у прямому ефірі за участю міського голови Ігоря Алєксєєва та начальника відділу освіти Анатолія Троня, висвітлювалося в місцевій пресі. Хто винен в тому, що проблема не вирішується? Попередники, бідність чи, може, ми самі, бо не навчитися твердо вимагати від влади виконання обіцянок?

24 лютого в міській раді депутати почнуть ділити зайві мільйони. Чи наскребуть депутати хоч трохи на вирішення комунальних проблем.  Надоїло жити очікуваннями - коли сніг з вулиць прибирає весна, Венеція просихає тільки влітку, а квіт амброзії знімає осінь.

Андрій Міхєєв

ImageImageImageImageImage 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg