Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow Сорок два кілометри гірськими дорогами
Сорок два кілометри гірськими дорогами Печать
Автор ГородА   
23.01.2017 г.
Семеро охтирчан здійснили тренувальну поїздку до Карпат. Подорож відбулася в межах туристсько-краєзнавчої роботи ОМЦПО-МАН на зимових канікулах, з 26 грудня по 8 січня.

За добу дісталися на місце... О, як тут гарно: хоч і багато хмар, але гори навколо проглядають навіть через них. 

Вже після першої прогулянки стало зрозуміло, що навчально-тренувальна поїздка - це не просто «відпочинок». Враховуючи моральну, фізичну та технічну підготовку учасників навантаження були поступовими, з постійним збільшенням. Погода давала можливість насолоджуватися гірською красою у безхмарні дні.

Перед сходженням у гори охтирські туристи побували у м. Рахів, відвідали музей екології, Географічний Центр Європи, на Яблунецькому перевалі та одноіменній горі Яблуниця. І все це ще в 2016-му році.

Зустріч нового 2017 року організовували самі для себе, а подарунком для колективу був день відпочинку та ближче до вечора збір спорядження і рюкзаків для походу.

Головною ціллю нашої поїздки були гори, тому о 4.30 2 січня після раннього підйому, під'їхавши на замовленому транспорті 7 км до підніжжя, почали стрімко підійматися угору. 

Краса гір захоплює своєю чарівністю та морозним повітрям (приблизно -15 С). Швидкий набір висоти пішки з рюкзаками по 10-15 кг та ранкові промені  сонця над горами!  За 5 км  і  чотири з половиною години ходи ми змогли підійти майже до Говерлянки (це невелика рівнина біля підніжжя г. Говерла) та, незважаючи на наше бажання, погода зробила свої корективи, а саме, дуже сильний вітер до 50 км/год не дозволив продовжувати сходження.

Вирішили повернутися назад. При дуже гарній видимості краєвиди описати словами непросто: хмари десь під нами, гірські вершини повністю відкриті, хоча дивитися в далечінь та насолоджуватися довго не можна через мороз, який про себе постійно нагадує, та й  до місця ночівлі замість 5 кілометрів уже десь близько 9 гірськими, лісовими стежинами та метровими заметами снігу. 

Місце ночівлі в горах було гарним, незважаючи на невелику прохолоду: - 19 на вулиці. З ранку було дещо прохолодніше, але нас це не засмутило, тож після сніданку ми пішли далі.

Через 7 км були на полонині Головчеська, а ще за 2 км дуже складного підйому,  ми вийшли на вершину г. Петрос (2020 м). Вершина нас зустріла вітром до 30 км/год, але вся наша група була заздалегідь зібрана у зв'язку і тому були впевнені, що всі у безпеці і нікого не здує.  Знову стрімкий спуск і назад до села, але вже при світлі ліхтариків всі 17 км.

Вражень багато, пішки пройшли за 2 дні 42 км гірськими дорогами. В наступні дні: екскурсія в м.Яремче, стежка Довбуша та багато іншого.

Коли їхали додому, потрібно було зробити пересадку у м. Львів, де у вільний час ми  гуляли вулицями міста, милувалися його будинками, церквами та соборами. 

Загалом поїздка була вдалою, всім сподобалося, а попереду - нові заняття та подорожі.

Всі охочі можуть долучитися до наступних мандрівок. Ми відкриті для співпраці та можемо зробити ваше дозвілля цікавим і змістовним.  

Вивчайте навколишній світ, щоб життя не минало марно.

Валентин Сталинський

ImageImageImage 

 

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg