Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Екс-командира саперів, які загинули в Балаклії в 2019 році, будуть судити за недбалість
Екс-командира саперів, які загинули в Балаклії в 2019 році, будуть судити за недбалість Печать
Автор Админ   
01.06.2021 г.



За фактом вибухів на технічній території військової частини в місті Балаклія Харківської області, де загинули двоє охтирчан,  підозрюється колишній майор Збройних Сил України

17.03.2021 за процесуального керівництва Харківської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил слідчими Головного слідчого управління ДБР повідомлено про підозру колишнього майора Збройних Сил України у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 425 КК України.

За даними слідства, 15.11.2019 внаслідок недбалого ставлення до служби офіцера на технічній території військової частини в місті Балаклія Харківської області відбулися вибухи елементів ЗРК ЗМ9 «Куб», що спричинило отримання тілесних ушкоджень різного ступеню тяжкості чотирма військовослужбовцями та загибель трьох військовослужбовців , які були задіяні до розмінування та завантаження цих вибухонебезпечних предметів у військовій частині.

Проведеними експертизами підтверджено, що недбале ставлення вказаної особи до служби перебуває в причинно-наслідковому зв’язку із настанням вищевказаних тяжких наслідків. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. 

Досудове розслідування за фактом вибухів на території військової частини в місті Балаклія Харківської області продовжується, слідством перевіряються дії (бездіяльність) інших військових службових осіб.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо.Двоє загиблих на вибухах у Балаклії це військовослужбовці 91-го окремого полку оперативного забезпечення: старший солдат Денис Ярмак і прапорщик Дмитро Мовчан з Охтирки.  Обом було по 26 років, в Дмитра залишились двоє маленьких дітей, в Дениса - мати. 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg