Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Уряд планує запровадити дотацію за утримання кіз та овець
Уряд планує запровадити дотацію за утримання кіз та овець Печать
Автор Админ   
26.05.2021 г.



Одним з напрямів підтримки передбачається запровадження виплати дотації за утримання кіз та овець.

Ця дотація буде виплачуватися юридичним особам незалежно від організаційно-правової форми та форми власності та фізичним особам – підприємцям, зокрема сімейним фермерським господарствам, які є власниками кіз та овець, за кожну наявну станом на 1 січня поточного року ідентифіковану та зареєстровану в установленому порядку кізочку, козематку, ярку, вівцематку в розмірі 1000 гривень за одну голову.

Для отримання дотації за утримання кіз та овець необхідно буде підготувати такі документи:

заявку;

довідку про відкриття поточного рахунка, видану банком;

копію звіту про виробництво продукції тваринництва, кількість сільськогосподарських тварин і забезпеченість їх кормами (форма № 24 (річна)) станом на 1 січня (суб’єкти господарювання, які є юридичними особами);

копії реєстраційних свідоцтв овець/кіз, виданих у встановленому порядку, а у разі утримання 10 і більше голів - виданий в установленому порядку витяг з Єдиного державного реєстру тварин.

Термін подачі документів – до 01 липня поточного року до структурних підрозділів облдержадміністрацій, що забезпечують виконання функцій з питань агропромислового розвитку.

Для нарахування дотації за утримання кіз та овець суб’єктам господарювання, які є юридичними особами та власниками кіз та овець, дотація нараховуватиметься на ту кількість поголів’я, що зазначене у формі № 24 (річна) та підтверджене Адміністратором Єдиного державного реєстру тварин. 

Для нарахування дотації за утримання кіз та овець суб’єктам господарювання, які є фізичними особами-підприємцями, зокрема сімейними фермерськими господарствами, та власниками кіз та овець, дотація нараховуватиметься на ту кількість поголів’я, що зазначене у Єдиному державному реєстрі тварин станом на 1 січня поточного року. 

У разі зменшення поголів’я кіз та овець на 1 січня наступного року порівняно з поголів’ям, на яке було отримано дотацію за утримання кіз та овець, бюджетні кошти, отримані суб’єктами господарювання, які є власниками кіз та овець, повертаються до державного бюджету в повному обсязі.


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg