Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Чи встоїть фундамент 9-поверхівки?
Чи встоїть фундамент 9-поверхівки? Печать
Автор Админ   
24.05.2021 г.



В 9-поверхівці по вул. Незалежності, 20 у цокольному поверсі раніше був опорний пункт міліції. Не так давно міська влада продала дані приміщення з аукціону. 

Мешканці будинку не дуже переймалися зміною власника, доки новий хазяїн (а, кажуть, що скоріш за все це – Акименко та Мандич)  не почав ремонт. 

Існуючий вхід у приміщення не дуже зручний. Потрібно зайти у під’їзд, у напівтемряві завернути вниз. Тому підприємець вирішив зробити прямий вхід ззовні. Хоча документів ніхто з жильців багатоповерхівки не бачив, можна припустити, що і проект у нього є, і дозволи існують. 

Вхід власник запланував зробити з того боку будинку, який дивиться на «Нову пошту». Раніше тут знаходилося вікно, яке можливо «прорубали» несанкціоновано, бо воно зачепило шар фундаменту. З цієї, а може з якоїсь іншої причини на сьогодні даний віконний проріз закладений цеглою.

Мешканці 9-поверхівки запанікували, тільки коли приїхав екскаватор і почав земляні роботи під закладеним вікном. Вони припустили, що проріз будуть збільшувати униз, псуючи вже й так неідеальний фундамент. А цегляному будинку вже півсторіччя, стоїть він на схилі – тому як відреагують огороджувальні конструкції, спрогнозувати важко. Краще ще раз додатково все перевірити, ніж потім рятувати просідання будівлі. 

Після того, як будівельники не дослухалися до претензій жильців, була сформована ініціативна група на чолі з уповноваженим будинку Володимиром Антюхом. Після обговорення проблеми занепокоєні люди склали листа міському голові Павлу Кузьменку. Також безпосередньо перед передачею листа  активісти встигли поспілкуватися з начальником відділу держархбуд контролю Артуром Кутовим. Зі слів мешканців будинку усні відповіді посадовців дещо їх заспокоїли. Ремонтні роботи призупинили. Однак острах, що у будь який момент підприємець може продовжити реконструкцію, примушує людей продовжувати шукати захист.

Бо якщо, проектант помилився з місцем влаштування виходу, а контролюючі служби це проґавили, законних шляхів швидко зупинити будівельників не існує. 

На апаратній нараді 17 травня міський голова Кузьменко підкреслив, що необхідно ретельно все перевірити: дозвіл на роботи в межах вікна, а чи так це? 

ImageImage 


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg