Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow На ринках Сумщини дозволили торгувати непродовольчими товарами
На ринках Сумщини дозволили торгувати непродовольчими товарами Печать
Автор Админ   
22.04.2021 г.



На Сумщині на продовольчих ринках дозволили продавати і непродовольчі товари, але за умови дотримання карантинних вимог

Таке рішення прийняла під час засідання Сумська обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням Василя ХОМИ

Заступник голови облдержадміністрації Тарас САВЧЕНКО доповів голові облдержадміністрації, що це рішення опрацьоване як з представниками контролюючих органів, так і з представниками ринків.

Василь Хома наголосив: «Ми розуміємо підприємців. Активно працювали над тим, щоб і бізнесу допомогти, й зберегти життя та здоров’я жителів Сумщини. І це рішення – ще один крок назустріч підприємцям».

«Пропонуємо внести до протоколу позачергового засідання Сумської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 23 березня 2021 року № 4 деякі зміни, – говорив Тарас Савченко. – Зокрема, про те, що заборонена діяльність ринків, крім продовольчих, вказаних в додатку 1. На цих ринках може здійснюватися діяльність щодо реалізації не лише продуктової, а й непродуктової групи товарів, з дотриманням обмеження: 60% торгівельних площ займають продуктові товари і 40% – непродуктові».

Також змінами передбачається встановити, що на період дії «червоного» рівня епідемічної небезпеки, суб’єкти господарювання, що провадять торговельну діяльність із видачі непродовольчих товарів для адресної доставки, відправки онлайн-замовлень та за попереднім замовленням на виніс, без доступу до торговельної зони, за умови дотриманням обмежувальних протиепідемічних заходів визначених, постановою КМУ № 1236. Крім того – за умови додаткового виконання наступних умов: наявності захисного екрану (борду, скла, перегородки) встановленого між продавцем та споживачем; забезпечення дотримання соціальної дистанції; спеціально обладнаних точок видачі товару (через вікна видачі, тераси тощо).

Нагадаємо, відповідно до постанови Кабміну № 1236 заборонена діяльність всіх ринків, крім продовольчих. Держпродспоживслужба визначила перелік ринків на території Сумської області, які відносяться до категорії продовольчих. У переліку 30 ринків, у тому числі й Центральний ринок м. Суми.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg