Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Роман Масло та Ігор Алєксєєв про «ворогів» і «зрадників»
Роман Масло та Ігор Алєксєєв про «ворогів» і «зрадників» Печать
Автор Админ   
19.04.2021 г.



Депутати Охтирської міської Роман Масло та Ігор Алєксєєв відповіли на запитання журналіста видання ГородА. Наводимо найцікавіші на погляд Охтирського порталу фрагменти інтерв’ю.

Тепер міський голова називає їх «зрадниками» та «МММ». Один з них. Роман Масло. 32 роки. Вдруге депутат міськради. Працював керівником центру соцреабілітації дітей-інвалідів; начальником відділу, а потім управління економіки Охтирської міської ради. Кілька років служив в Збройних Силах, після чого повернувся до приватного бізнесу , з чого і починав свою кар’єру.

–Три додаткових голоси дозволили опозиції стати формальною більшістю. Ці голоси були ваші – Євгена, Наталії та Романа Масла. Що спонукало вас перейти з «коаліції» у «опозицію»?

– «Коаліція»/«опозиція» – це визначення, які стосуються виключно Верховної ради України. На місцевому рівні є депутати, які підтримують чи не підтримують конкретні рішення. Я, так само як мій батько чи мати, готовий підтримати розумне та адекватне рішення, яке принесе користь громаді та покращить життя її мешканцям, незважаючи на ініціатора цього рішення. Наша позиція не змінилася – ми не були з владою чи проти неї, ми відстоювали і продовжуємо відстоювати інтереси людей. 

Про причини непорозуміння з міським головою

– За відносно короткий період при владі Павло Кузьменко одне тільки й робить, що придумує собі ворогів. Потім шукає аргументацію. Не ми перші, не ми останні. Причиною наших непорозумінь з міським головою стала його афера з призначенням на посаду заступника міського голови – Надії Пітюкової. Наприкінці серпня, під час формування списків кандидатів за ініціативою Ольги Кузьменко було включено кандидатом в депутати Надію Пітюкову. Головним аргументом стало те, що це близька особа до родини Кузьменків. У листопаді перед голосуванням за призначення виконкому та заступників міського голови знову піднімалось дане питання перед Кузьменком. Особисто попереджав його про корупційні правопорушення та можливі наслідки, але отримав відповідь, що юридично вони не сестри – тому відповідальності за це не буде, а йому потрібна своя людина, якій він повністю довіряє.

– 18 голосів опозиції достатньо для проведення рішення, але не вистачає для подолання вето мера. У вашого опонента голосів ще менше, тому й він не може забезпечити прийняття рішень. Місто ризикує зупинитися взагалі?

– Зупиниться має міський голова, відкинути амбіції та повернутися до міста обличчям. Давайте працювати для громади. Тоді уся арифметика з голосами стане непринциповою.  



ІГОР АЛЄКСЄЄВ. ЕКС-МІСЬКИЙ ГОЛОВА.

Чому депутати опозиції за виключенням 3 осіб не прийшли 8 квітня на 9-ту позачергову сесію?

– Тому, що не бачили в цьому необхідності, особливо після висловлювання ПП про «ворогів». Я не пам’ятаю, щоб хтось з попередніх очільників міста так висловлювався на адресу законно обраних депутатів. Завжди були незгодні, але «вороги» ?????? 

–18 голосів достатньо для проведення рішення, для подолання вето необхідно 23 голоса. Якщо голоси опозиція не добере, що ви робитимете далі – домовлятиметесь з Кузьменком чи продовжите ігнорувати сесії?

- Трішки відійду від запитання, бо в ньому читається те, що турбує жителів міста та активно оголошується міським головою, близьким і не дуже оточенням. Я кажу про «заважають працювати» і «шалений спротив» міському голові. 

По-перше, заважати можна лише тому, хто працює. 

По-друге, давайте проаналізуємо - як же депутати заважають? Будь хто може відкрити дані на офіційному сайті міської ради і особисто пересвідчитись в тому, що я зараз скажу. 

Так от. За сім сесій міської ради прийнято 212 рішень, включаючи депутатські запити. Не прийнято (відхилено) – 11.  Це - 5,2 % від загальної кількості.

 А тепер подивимось – що саме не прийнято і чому.  Не затверджено 18 річну дівчину, доньку однопартійця міського голови, старостою. 11 – за, потім затвердили іншу людину. 

Не проголосували за збільшення чисельності виконкому – 11 «за». 

Не затвердили з першого разу виконком – 12 «за». 

Не прийняли до комунальної власності споруду за рішенням суду – 2 «за». 

Не пристали на пропозицію міського голови контролювати депутатами ціни в магазинах і на базарі (повна нісенітниця) – 6 «за».

 Не підтримали зниження тарифів на тепло – 15 «за», при цьому, не голосували прибічники ПП.

 Не звільнили сестру (чи не сестру) дружини ПП з посади заступника міського голови (хто не голосував – ви здогадались).

 Знову не прийняли до комунальної власності споруди цивільної оборони на «Сільгоспмаші» – 6 «за». 

Не прийняли новий статут первинної медицини через купу зауважень – 2 «за». На наступній сесії після доопрацювання прийняли.

 Не скасували діючі правила благоустрою до розробки нових – переважною більшістю. 

Не дозволили продаж комунальної землі – переважною більшістю. 

Це все. Всі інші питання прийняті, включно з  затвердженням бюджету, програми соціально-економічного розвитку, всі кадрові питання та багато іншого. 

А тепер давайте подивимось – хто кому і в чому чинить спротив. З озвученого випливає і відповідь на ваше питання – депутати абсолютно нормально працюють і будуть працювати. Ніхто не має наміру блокувати роботу в місті, а от підганяти виконавчу владу будуть. Це  нормально. Так було і буде завжди. 

Я розклав по полицях «шалений спротив». Може вже досить шукати відьом, а гайда працювати? А вето – то не катастрофа, все не заветуєш.

У місті є чимало питань, які потребують термінового вирішення – це і реальна підтримка підприємців, і ремонт (переїзд) військомату… Частина охтирчан підтримує вас, частина - Кузьменка, а страждатимуть у разі бездіяльності ради усі. Коли очікувати реанімацію влади?

– Та не потрібно підтримувати одного чи іншого, потрібно заставити працювати. Я, в межах сьогоднішніх повноважень – готовий.

Задавав питання А.Міхєєв. 


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg