Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow В Охтирці формують план заходів для покращення стану водних об'єктів
В Охтирці формують план заходів для покращення стану водних об'єктів Печать
Автор Админ   
01.04.2021 г.



В Охтирській міській раді  відбулось засідання координаційної групи по вирішенню водно-екологічних проблем за участю  представника заступника начальника Регіонального офісу водних ресурсів у Сумській області. 

Як зазначила заступника начальника Регіонального офісу Вакарчук О.В., місто Охтирка знаходиться в зоні підтоплення, тому необхідно провести ряд заходів, реалізація яких покращить ситуацію в цілому та стан водних об’єктів зокрема. Це проведення інженерних робіт по розчищенню русла р.Охтирка, р.Гусинка, р.Кринична, впорядкування захисних смуг, виготовлення проєкту відводу талих та стічних вод, капітальний ремонт дамби, відновлення гідрологічного режиму тощо.

Процес довготривалий та фінансово затратний, але наразі дуже актуальний та потребує вирішення. В ході засідання члени координаційної групи сформували план першочергових заходів з розв’язання водно-екологічних питань громади. В довгостроковій перспективі планується проведення лабораторних досліджень водних об’єктів, виготовлення проєктної документації, розчищення малих річок громади та ремонт гідрологічної споруди з залученням додаткових фінансових ресурсів як державного бюджету, так і грантових коштів.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg