Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Депутати розберуться, скільки в ЦРЛ керівників
Депутати розберуться, скільки в ЦРЛ керівників Печать
Автор Админ   
30.03.2021 г.



31 березня сесія Охтирської міської ради розгляне декілька "медичних" питань.

Питання перше. Як стало відомо Охтирському порталу, депутати пропонують ліквідувати відділ охорони здоров’я. Міський голова Павло Кузьменко категорично проти. 

Народні обранці вважають, що умови змінились, заради розподілу інсуліну утримувати трьох чиновників з витратами на рік 700 тис. грн. місту дуже дорого. В багатьох міських радах такого органу вже не існує. Наприклад, у сусідньому Тростянці .

Міський голова вважає, що це позбавить міську владу впливу на заклади охорони здоров’я, а депутати «опозиціонери» лише хочуть залишити на посаді головного лікаря стоматполіклініки Валентину Корабельську. 

Нагадаємо, в соціальних мережах міська влада розповсюдила відео скандалу міського голови з Корабельскою , який виник через питання можливого призначення у відділ охорони здоров’я особи, що причетна до фінансових махінацій у стоматполіклініці за часів головного лікаря Бойка.

Міський голова дозволив зовсім некоректні висловлювання на адресу Валентини Корабельської щодо її призначення головним лікарем, її чоловік написав заяву про звільнення з посади начальника інспекції з благоустрою.  

До речі, місто добре знає цю родину. Валентина Корабельська, як вважаємо, ввела стоматполіклініку у нове століття. Завдяки її енергійності та підтримці колективу , будівля має зовсім інший вигляд, в місті стала можливою імплантація. Михайло Корабельський теж відомий охтирчанам саме своєю роботою для міста. 

Та міський голова вважає, що Корабельська не мала права вказувати міському голові, кого йому брати чи не брати на роботу, і має залишити посаду.

Інше питання, що мають вирішити, це ситуація в ЦРЛ, що склалась у зв’язку з поновленням на роботі через суд головного лікаря В.О.Бабича. 

На даний час в охтирській ЦРЛ П.П. Збаражський – директор, а В.О. Бабич – головний лікар. В одного закладу два керівника, які не дуже раді один одному. Ситуація потребує вирішення.

Депутати пропонують утворити тимчасову комісію щодо стану

виконання статутних зобов’язань комунальним некомерційним підприємством

Охтирської міської ради «Охтирська центральна районна лікарня». Павло Кузьменко збирається подавати судову апеляцію. 

ЦРЛ потрібно працювати без ексцесів, особливо в час пандемії місту ж фінансово важко утримувати двох керівників і безліч заступників.

Отже завтра депутати розбиратимуться в цих та інших питаннях. Сподіваємось, що рішення будуть на користь міста. 


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg