Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Серійний крадій, рецидивіст і аматорка шопліфтінгу
Серійний крадій, рецидивіст і аматорка шопліфтінгу Печать
Автор ГородА   
29.03.2021 г.



Кілька тижнів тому в Охтирці засудили трьох людей за звинуваченням у крадіжці чужого майна. Двох чоловіків і жінку покарали за намагання «збагатитися» за рахунок інших. Ніхто з цих трьох багатства звісно не нажив. Натомість кожен отримав кримінальне переслідування і вироки різного ступеня суворості. Історії, які не треба намагатися повторити.

Несолодка історія про мед і волоські горіхи

Серійного гаражно-дачного крадія засудив міськрайонний Охтирський суд 17 березня. Семеро потерпілих дізналися про майбутнє свого кривдника. Йому присудили відсидіти три роки за гратами з виплатою матеріальних і  моральних збитків.

Як часто-густо буває, вирок суду ставить крапку в історіях, що мали початок кілька років тому. Не є виключенням і ця, про серійного крадія по-охтирськи. Вона могла би бути веселою, але насправді має гіркуватий присмак. Бо нібито один зухвалий гравець спромігся накрасти чимало (навіть меду й горіхів!), і йому вдавалося безкарно збувати все це… Чи отримали потерпілі сатисфакцію по завершенні справи? Навряд, особливо коли йдеться про 80 літрів старого меду, що з 2018 року перебував під арештом як речовий доказ і який тобі раптом повертають.

За вироком суду, засуджений винен у шести епізодах крадіжок.

Перший і другий епізоди сталися 28 жовтня 2018 року, вночі, в селі Пристань. Де з будинків-дач чоловік спромігся витягнути усе, що під руку потрапило.  

Третій, четвертий і п’ятий епізоди відбулися 31 жовтня 2018 року, вночі, в гаражному кооперативі «Мрія» по вул. Залізничній в м. Охтирці. 

Шостий – 7 червня 2020 року – крадіжка з квартири золотих прикрас.

А сьомий епізод - 9 червня 2020 р. на Ворсклі біля старого мосту - 1000 гривень у знайомого, який пригощав випивкою.

У судовому засіданні обвинувачений пояснив, що на той час (2018 рік) посварився з батьком і близько тижня жив по вул. Широкій у знайомого. Влітку, гуляючи, бачив будинки на Пристані. А восени, в нічний час, пішки прийшов туди, на вулицю Пристанську. Переліз через паркан, у дворі знайшов монтіровку, вікно, яке трималося на цвяхах, підважив і заліз всередину будинку, звідки викрав каструлі з медом та горіхи. З іншого будинку, теж через вікно, витяг комп`ютер з блоком живлення. Потім зателефонував таксисту, він приїхав і за декілька разів вони перевезли викрадені речі додому. Частину меду продав у Полтаві, через мережу Інтернет знайшов покупця з Полтавської області, найняв по службі таксі автомобіль «Спринтер» за 1000 грн., відвіз на заправку під Полтаву. З ним був знайомий і водій «Спринтера», за мед він отримав 300 доларів США та пару купюр номіналом 1000 грн., горіхи здав на базарі, акумулятор продав. Гроші витратив на власні потреби, на таксі.

Другий раз, 31.10.2018, він «гуляв» біля гаражного кооперативу «Мрія», по дереву заліз на дах, шифер був пошкоджений, він зірвав шифер, вибив ногою дошки, «вскрив» три гаражі, звідки викрав каністру з паливом, акумуляторні батареї, гітару, болгарку, мотор, праску, які продав. 

А влітку 2020 року відпочивав на річці з іншим потерпілим, який пригощав алкоголем і сухариками. Побачивши, що в того залишилися гроші 2500 грн., які лежали в кросівках, взяв 1000 грн. купюрами по 200 грн., викликав таксі та з подругою поїхав у с. Климентове, оплативши послуги таксі цими грішми. 

У червні 2020 року прогулювався на вул. Снайпера в м. Охтирка, на лавочці познайомився з жінкою, яка розповіла, що проживає сама. Її раптово запросили в кафе і він допоміг занести табуретку. Коли жінка пішла до кафе, він відчинив москітну сітку, через вікно заліз до квартири потерпілої і з полиці викрав дві каблучки та деяку біжутерію, обручки здав до ломбарду по вул. Ярославського в м. Охтирка. 

За все зроблене чоловіка засудили до трьох років позбавлення волі зі стягненням 54 455 гривень на користь потерпілого, держави та ломбарду. І з чого він їх платитиме?

Брав усе, що погано лежить

Засуджений, про якого йтиметься далі, вже мав сім судимостей. Між тим, у текстах вироку завжди пишеться, що суд обирає покарання необхідне і достатнє для виправлення обвинуваченого та попередження нових злочинів. Отже, всі ці рази суд помилявся? 17 березня в Охтирському суді оголосили восьмий вирок за трьома епізодами посягання на чуже майно. 

У судовому засіданні обвинувачений визнав, що 30 жовтня 2020 року викрав бідон з двору своєї знайомої і здав його на металобрухт за 117 гривень. А наступного дня намагався поцупити з нежилого будинку холодильник, але сусідка побачила, здійняла галас і йому довелося втекти. А 9 листопада вранці він викрав і продав знайомому велосипед «Україна» (теж з будинку, де ніхто не жив). 

Остаточне покарання нашому антигероєві - 4 роки позбавлення волі.

Шопліфтінг - ганьба у магазині

16 березня до 80 годин громадських робіт засудили жінку, яка хотіла поцупити з магазину «Аврора» парасольку і тапочки. 

З тексту вироку стає відомо, що обвинувачена 4 лютого 2021 року близько 08.30 год., перебуваючи в приміщенні магазину «АВРОРА», розташованого по вул. Незалежності, 17 м. Охтирки, намагалася таємно викрасти з полиць магазину парасольку жіночу «Краплинки», вартістю 171,00 грн. і тапки чоловічі з хутром, вартістю 134,00 грн. Речі сховала до свого пакету та хотіла пройти повз касу не розрахувавшись, однак була затримана працівниками магазину.


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg