Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow Як ми намалювали пейзаж у бібліотеці
Як ми намалювали пейзаж у бібліотеці Печать
Автор ГородА   
23.03.2021 г.



І ось зірки зійшлися, пазли склалися і майстер-клас по живопису для дорослих відбувся.

«Колись я водила свого сина на майстер-клас по живопису у дитячу бібліотеку, що була на Армійській. І дитині, і мені дуже сподобалося малювати в гурті і з порадами художника. Та ось дитяча бібліотека переїхала на вулицю Батюка, і вже відкрита для дорослих і дітей. 

А я ніяк не могла забути той майстер-клас, бо сама люблю малювати. Запропонувала директорці бібліотеки Надії Михайленко провести такий майстер-клас для дорослих», - розповідає Світлана Литовченко.

І ось зірки зійшлися, пазли склалися і майстер-клас по живопису для дорослих відбувся. Надія Михайленко спитала у директорки дитячої художньої школи Яніни Тищенко, чи може вона допомогти у такій цікавій справі. А чом би й ні? Визначили день, запросили бажаючих…

І 12 березня викладач художньої школи Тетяна Матвійчук провела майстер клас по живопису.

АРТ ТЕРАПІЯ ДЛЯ ДОРОСЛИХ

Ваша кореспондентка вирішила приємно провести своє дозвілля. Пані Тетяна запропонувала нам намалювати пейзаж. З її підказками за годину на наших аркушах з’явилася картинка: «Озеро в горах». У кожного вийшло по-різному. Бо всі ми різні. 

Година дозвілля пролетіла наче мить. Як на мене, це було схоже на арт терапію. Що це таке? Тут зовсім не важливо вмієте ви малювати чи ні. В арт терапії ніхто не буде оцінювати майстерність вашого результату. Тут важливий сам процес. Кольори викликають у людини певні почуття. Одні викликають спокій та рівновагу, інші впливають на слабкі почуття. Їх можна викласти на папір і обговорити це з друзями.  

СВІТЛАНА ЛИТОВЧЕНКО, домогосподарка: «Я просто в захваті від майстер- класу. Це просто задоволення і хочеться, щоб такі уроки малювання стали постійними. Я люблю малювати, хотілося б навчитись техніки від професіоналів. Малювання відволікає від негативу, заспокоює від стресів та сірої буденності. Це просто радість». 

НАДІЯ МИХАЙЛЕНКО: «Сподіваюсь, що в нас вийде запровадити майстер класи чи гурток малювання у нашій оновленій бібліотеці».

Ми також сподіваємося, що вийде. Це дуже гарна ідея для дозвілля, для гармонії внутрішнього стану людини. Це просто радість буття.

Валерія Бакуліна


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg