Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Охтирську гімназію обіцяють реставрувати
Охтирську гімназію обіцяють реставрувати Печать
Автор Админ   
17.03.2021 г.



Народний депутат Микола Задорожній на засіданнях міжвідомчої комісії при Міністерстві розвитку громад і територій допоміг відстояти проект реставрації Охтирської гімназії.

Про це нардеп повідомив у фейсбук.

Комплексні роботи із реставрації в Охтирці пам’ятки архітектури – приміщення гімназії, включено до проекту розпорядження Кабінету Міністрів України щодо фінансування у 2021 році за рахунок ДФРР з обсягом 12 мільйонів гривень із державного бюджету.

«Ще за керівництва Сумщиною «регіоналами», були спроби відремонтувати цей будинок. Але, «за класикою жанру», кошти освоїли, а новенький з виду дах наразі протікає, і що зараз у середині – видно на фото»- написав нардеп.



За каденції міського голови І.Алєксєєва було виготовлено нову проектно-кошторисну документацію, на весь комплекс робіт, – зовнішню та внутрішню реставрацію та капітальний ремонт будівлі.

Вже при новому голові П.Кузьменко привели документи до ладу (хоча і з деякими зауваженнями до документації), і пройшли конкурс проектів, що реалізовуватимуть коштом Державного фонду регіонального розвитку.



Анатолій Тронь, начальник відділу освіти:

- Перші кошти на ремонт центрального корпусу гімназії були виділені ще 2008 року - після відповідного звернення міського голови до обласної влади. Перед початком робіт, ясна річ, була виготовлена проектно-кошторисна документація. Депутати надали дозвіл на реконструкцію (капітальний ремонт) даху, заміну перекриття між першим та другим поверхами. Кошти були перераховані управлінню капітального будівництва ОДА, що із самого початку було замовником і виконавцем цих робіт. Вони провели тендер, після чого, власне, й розпочався ремонт. І Здійснювався він різними підрядними організаціями. За ходом ремонтних робіт слідкувала служба технічного контролю управління капітального будівництва ОДА. Зі свого боку ми могли надавати лише певні пропозиції.

- Більше того, - продовжує Анатолій Тронь, - ми неодноразово зверталися до УКБ облдержадміністрації з проханням надати акти виконаних робіт - аби співставити оплачені та фактично виконані роботи. Але цих паперів нам так і не надали. Ставши депутатом обласної ради, кілька разів озвучував депутатські запити з вимогою негайно усунути недоліки, допущені підрядником в ході ремонтних робіт. Та навіть після цього актів виконаних робіт ми не побачили.


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg