Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Річка Охтирка під контролем. Ділянку на Левадному перевірять повторно.
Річка Охтирка під контролем. Ділянку на Левадному перевірять повторно. Печать
Автор Админ   
26.02.2021 г.



Згідно доручення міського голови працівниками інспекції з благоустрою продовжується перевірка стану прибережної захисної смуги та русла річки Охтирка на наявність стоків, завалених дерев, сміття.

На поточному тижні  здійснено 5 рейдів, в тому числі 2 комісійних, за участю представників управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства по обстеженню наступних ділянок:ділянка уздовж промислової зони зі сторони вул. Шевченка від мосту по вул. Шевченка до мосту по вул. Батюка, повторно.

Здійснено контроль за виконанням вимог попередження щодо демонтажу вбиральні, зі сторони земельної ділянки, що перебуває в приватній власності громадян та використовується для розміщення автомийки самообслуговування. Станом на 24.02 2021 споруду вбиральні демонтовано. Крім того, власниками здійснена розчистка від порослі та чагарників прилеглої території в межах прибережної захисної смуги.  Під час перевірки було виявлено витікання рідини від колодязя центральної мережі водопостачання в сторону прибережної захисної смуги річки. Проведено опрацювання з керівництвом ТОВ «Водоторгприлад», вжито заходів щодо ліквідації протікання, попереджено про обов’язковість забезпечення сталого режиму функціонування під час подальшої експлуатації. Витоків каналізації під час обстеження не виявлено;

ділянка зі сторони об’їзної дороги уздовж земельних ділянок по вул. Заводській та по пров. Прирічному, що перебувають у приватній власності громадян, в районі пішохідного мосту від пров. Табірного, повторно. Здійснено контроль за виконанням вимог попереджень щодо демонтажу штучних огороджувальних споруд по приватним домоволодінням вул. Заводської, які безпосередньо сягають русла річки та використовуються для господарських потреб. Станом на 23.02.2021 ліквідовано штучні огороджувальні споруди по двом домоволодінням, здійснюється видалення порослі та чагарників на прилеглій території прибережної захисної смуги;

ділянка зі сторони мосту по вул. Шевченка уздовж земельних ділянок пров. Набережного, що перебувають у приватній власності громадян, у тому числі двох земельних ділянок, що розташовані в зеленій зоні та безпосередньо межують з прибережною захисною смугою р. Охтирка, біля однієї з яких, на момент огляду було виявлено протікання рідини в сторону прибережної захисної смуги.

В присутності власниці земельної ділянки проведено обстеження існуючих тимчасових споруд, капітальні житлові та господарські будівлі на ділянці відсутні. На даний період часу власниками розпочаті підготовчі роботи до будівництва, здійснено планування майданчику, під час якого виявлено, що грунт на ділянці постійно перебуває у зволоженому стані.

За згодою, та в присутності решти власників навколишніх домоволодінь, проведено опрацювання щодо встановлення фактичної організації водовідведення по пров. Набережному, під час якого було встановлено, що водовідведення здійснюється у вигрібні ями, по кожному домоволодінню окремо, та за заявками мешканців, в подальшому відкачується спецтехнікою.

Витоків каналізаційних стоків через прибережну захисну смугу у русло річки не виявлено. В ході опрацювання була встановлена наявність центральної мережі водопостачання уздовж проїжджої частини провулку зі сторони зеленої зони та прибережної захисної смуги, підтвердження витоків з якої, на момент перевірки не виявлено. Протягом наступного періоду буде здійснене повторне обстеження вказаної ділянки.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg