Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow В зоні особливої уваги – тротуари
В зоні особливої уваги – тротуари Печать
Автор ГородА   
22.02.2021 г.



Хтось нарікає на стан доріг у снігопади, але набагато більшій кількості людей важливіші тротуари.

Он у Америці, коли не встигають навести лад з прибиранням снігу та ожеледі, влада відміняє робочі дні. Суто з прагматичних міркувань. Закриваються школи й дитсадочки. Бо якщо хтось отримає травму, то відразу позиватиметься до суду на муніципалітет і позов виграє.

Якби так діяли в Охтирці, зима перетворилася б на суцільний вихідний. Бо місто вчасно не встигає прибирати ані вулиці, ані пішохідні доріжки. З проїжджою частиною простіше, бо там легко знайти винних. А от за тротуари - крайнього не знайдеш. Біля приватних садиб мають прибирати та посипати піском власники, біля багатоповерхівок – ОСББ або житлово-експлуатаційні підприємства. За належний стан тротуарів навколо магазинів, закладів, установ відповідають їхні керівники. За нерозподілені та спірні ділянки – управління капбудівництва. 

Виявляється відповідальних не бракує. Чому ж порядку немає? Бо у семи няньок дитя без ока! Хтось має узяти на себе одноосібний контроль, а з ним і відповідальність.

Інколи на вулицях з’являються жирні піщані доріжки. Зазвичай навколо конкретних будинків ОСББ. Дуже часто під час снігопаду можна побачити, як кидає сніг поблизу альтанки літня жінка. А саме так, коли сніг ще йде, треба прибирати за правилами. На пальцях руки можна перерахувати магазини в центрі, де тротуари «вилизуються» начисто. Але ці виключення тільки підкреслюють правило. У місті не слідкують за тротуарами. І відповідальність за це лежить не на «семи няньках», а на мері Охтирки. У нього є важелі, щоб вимагати виконання правил утримання тротуарів від кожного, хто ними нехтує.

Андрій Міхєєв

Від редакції Охтирського порталу.

22 лютого на апаратній нараді міський голова Павло Кузьменко відмітив, що в місті зроблено все для розчистки доріг та тротуарів відповідно до наявних коштів і навіть більше. 

Кузьменко сказав, що не збирається виправдовуватись, а зробив певні висновки щодо сумішей, піску та іншого. . На наступний рік мають підготовитись краще. А керівник Благоустрою Басов повідомив, що сьогодні намагатимуться прибрати «снігову кашу» з вул.Ярославського.

Хочеться відмітити, що тепер мер Кузьменко в сумішах розбирається краще, ніж Басов. Павло Петрович зробив на «апаратці» слушні зауваження керівнику Благоустрою про те, що висипані 170 тон солі (за словами Басова) не спрацювали і чому. 


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg