Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Лікарям, через байдужість яких померла літня пацієнтка, повідомлено про підозру
Лікарям, через байдужість яких померла літня пацієнтка, повідомлено про підозру Печать
Автор Админ   
09.02.2021 г.



Сумською місцевою прокуратурою 8 лютого 2021 року погоджено повідомлення про підозру лікарю-терапевту та лікарю-анестезіологу Сумської обласної клінічної лікарні в неналежному виконанні своїх професійних обов’язків, що спричинило смерть хворої (ч. 1 ст. 140 КК України).

За даними слідства, 19 квітня 2020 року о 21 год 37 хв бригада швидкої медичної допомоги доставила 78-річну жінку в сумський медичний клінічний центр інфекційних хвороб з підозрою на пневмонію. Пацієнтку оглянула лікар-інфекціоніст, яка також провела експрес-тест на «COVID-19». Лікар виключила інфекційне захворювання, після чого виписала направлення для подальшої госпіталізації хворої до обласної лікарні, оскільки рівень цукру в крові пацієнтки був критично високим.

О 22 год 20 хв бригада швидкої медичної допомоги доставила пацієнтку до обласної лікарні на вул. Ковпака, 18. Попри те, що тест на «COVID-19» у жінки був негативним, а її стан суттєво погіршився, лікар-терапевт не впустив медиків з хворою у приймальне відділення та в грубій формі повідомив, щоб везли її в інше відділення, оскільки експрес-тест може бути недостовірним.

О 23 год 27 хв бригада швидкої медичної допомоги доставила пацієнтку до обласної лікарні на вул. Троїцька, 48. Незважаючи на те, що медики швидкої телефонували в це відділення і попереджали про критичний стан жінки, двері до приймального відділення були зачинені. Через 10 хв до пацієнтки вийшов лікар-анестезіолог, який також відмовився госпіталізувати хвору, посилаючись на карантинні обмеження.

Медики швидкої викликали поліцію, після чого перемістили пацієнтку в приймальне відділення, де вже констатували її смерть, яка настала внаслідок ускладнень, зумовлених запальним процесом в нирках на фоні цукрового діабету.

Відповідно до висновків експертів, своєчасне ненадання медичної допомоги пацієнтці лікарем-терапевтом та лікарем-анестезіологом Сумської обласної клінічної лікарні знаходяться у прямому причинному зв’язку з настанням її смерті.

 

Досудове слідство проведене слідчими Сумського районного управління поліції під процесуальним керівництвом прокуратури.

 

Лікар-анестезіолог отримав повідомлення про підозру, однак лікар-терапевт за викликом до органів слідства не з’явився, на даний час вирішується питання щодо вручення йому вказаного процесуального документа.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg