Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow Де працювати старості
Де працювати старості Печать
Автор ГородА   
08.02.2021 г.



19 січня на позачерговій сесії Охтирськоі міської ради депутат Андрій Зінченко направив запит щодо графіка та місця роботи старости Староіванівського старостату. У вину Роману Теслі – креатурі чинного мера Павла Кузьменка –  ставили те, що його з моменту призначення 8 разів не змогли знайти на території старостату. 

Ми поспілкувалися з Романом Теслею, у п’ятницю ввечері, після того, як він повернувся з с.Сосонка, де організовував прибирання цвинтаря від аварійних дерев та сухостою.

– Як часто ви їздите у Староіванівський старостат?

– Я там працюю щодня, а не просто їжджу. Про мешканців старостату влада забула на кілька років і тоді у колишній Староіванівській сільраді все почало сипатися. Зараз збираємо докупи, що лишилося, проводимо ревізії. Наводимо лад своїми силами. Доводиться не тільки керувати та організовувати, а й працювати руками, бо люди зачекалися змін на краще.

– Тобто вас не складно знайти у Старій Іванівці?

– Я працюю не тільки в цьому селі, а якщо бути точним не тільки в селі. Особистий прийом проводжу щоп’ятниці з 8:30 до 14:00 за адресою: с. Стара Іванівка, вул. Решітка, 6. Про це жителі повідомлені. Також усім роздаю особистий номер телефону. Кожний бажаючий по будь-якому питанню може зв’язатися зі старостою. Депутати не виключення. Сьогодні, наприклад, працював в Сосонці. Це не є порушенням, як хочуть вдавати деякі місцеві політики.

Ви у закидах вбачаєте політичні мотиви?

– А ви – ні? Звісно вони направлені не особисто проти мене. Достатньо подивитися запис сесії, щоб зрозуміти – для протидії законно обраному міському голові, використовуються будь-які методи. Навіть навкруг питань, які підтримують і опозиція, і влада штучно створюється неймовірний галас, а голосування раз по раз зривають. Ніякого конструктивного підходу! Те, що можна розглянути до обіду, тягнуть до вечора. Закидуючи при цьому усіх різними провокаціями – для Староіванівського старостату, звісно, виключення ніхто не робив.

Але те що у С.Іванівку 8 разів приїздили представники влади – це добре?

– Певною мірою я радий, що хоч таким чином про С.Іванівку згадали. Хочу взнати, хто з депутатів так опікується нашими справами. Буду в подальшому слідкувати за голосуваннями та їхніми ініціативами щодо справ старостату. Бо ж 8 разів, це на один-два! Тобто людина виявляє цілеспрямований інтерес. І навіть пам’ятає точну кількість поїздок. Хоча я дуже в цьому сумніваюся. Ви якби розповідали комусь куди їздили – округлили б кількість до 10? Так зробив би кожний. У тих же політиків спитайте скільки зустрічей вони провели на закріпленому окрузі – ніхто вам не відповість точно. А от С.Іванівку чомусь запам’ятали… При нагоді запитайте у них як так сталося, дуже цікаво.

Обов’язково.

– А також хотілось би поцікавитися, коли (дати та час приїзду) наші депутати перебували в селах старостинського округу. Хотілося, щоб наступного разу вони попередньо попередили про свою поїздку. Хоч мене, хоч жителів сіл. Бо ж дійсно люди прагнуть розмов з своїми депутатами, до яких виникло чимало запитань. Їхня допомога нам не завадить. От, наприклад, прямо сьогодні до нас приїздив Сергій Мандрика. Цей депутат разом зі мною займався розчищенням цвинтаря. Зрубану деревину перевезли для опалення ФАП. Побільше б таких візитів!

Тобто ви за те, щоб до вас та вашого старостату привертали увагу побільше?

– В контролі нічого поганого немає. Я його не боюся. Хоча для особливо прискіпливих повідомлю, що немає законодавчого підґрунтя для сидіння безвилазно на одному робочому місці старості з 8:00 до 17:15. Якщо працювати таким чином, то нічого гарного не вийде для громади. Так можна тільки висиджувати зарплатню для власної кишені. Задача старости вирішувати питання соціального та культурного обслуговування мешканців, розвитку інфраструктури населених пунктів. Стимулювати реалізацію проектів, спрямованих на наповнення бюджету, створення нових робочих місць та розвиток територій. Сидячи у кабінеті нічого не вирішити! Потрібно ходити, їздити, зустрічатися, писати…

Чув, що листи ви вже і Президенту писали…

– Тому що конкретну проблему неможливо вирішити на місці. Залучалися і можливості ЗМІ, в тому числі центральних – таких як Голос України. Мова йде про пущений з молотка Будинок культури. Будівлю, яка має історичне значення, продали за безцінь. Але з-за технічних порушень ми можемо повернути його громаді, якщо долучаться впливові політичні сили. От сюди б ентузіазму наших депутатів! Вони ж можуть з легкістю вийти на обласний, а там можливо й державний рівень… Проблема БК непроста. У сільської активістки, яка добивалася повернення БК громаді нещодавно згорів сарай. Випадковість? Можливо й так, але я тримаю цю справу на особистому контролі, спілкуюся з поліцією. Бо ви ж розумієте, що підприємець не радий тому, що ми боремося за повернення БК назад власнику. Кожна людина мого старостату повинна бути впевнена, що за її інтереси я не побоюся піти боротися до будь-якої інстанції.

Часто зустрічаєтесь з мешканцями на зборах?

– За мірою необхідності. Останній раз у середу 20 січня зустрічалися з представниками квартального комітету «Сосонський» (голова Наталія Шрамко). Разом зі мною працювали члени виконавчого комітету Охтирської міської ради Борис Чикало та Татьяна Сторожко. Обговорили поточні питання з життєдіяльності сіл Климентове, Сосонка та Поділ. Шляхи їх вирішення. Такі як вивіз сміття, чистка доріг від снігу, питання запуску комунального автобуса від Охтирки до Подолу, спилювання аварійних дерев та сухостоїв...

А що по роботі з дітьми? Який останній культурний захід проводився?

– Особисто організовував новорічне свято для найменших жителів старостату. Враховуючи, що культурне життя тут тривалий час було відсутнє, то наш захід дуже тепло зустріли. На території округу раніше були закриті і школа, і дитсадок тому зібратися разом дітям було просто ніде. Будемо тепер проводити дитячі заходи регулярно, бо є відгук у громади. І тут теж могли би допомогти наші депутати – ми були би раді бачити усіх у нас, у Староіванівському старостаті.

Спілкувався Андрій Міхєєв


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg