Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow «Пакунок малюка» : в грошовій чи натуральній формі
«Пакунок малюка» : в грошовій чи натуральній формі Печать
Автор Админ   
08.02.2021 г.



В листопаді 2020 року уряд постановою передбачив зміни до порядку надання при народженні дитини одноразової допомоги «Пакунок малюка».

Дітям, які народилися та ще народяться з 24 жовтня 2020 року і до 1 липня 2021 року включно, протягом 30 днів з моменту народження дитини мають видавати «пакунок малюка». З 1 липня 2021 року батьки матимуть право вибору між одноразовою натуральною допомогою «Пакунок малюка» та грошовою компенсацією вартості одноразової натуральної допомоги «Пакунок малюка».

«Пакунок малюка» може бути виданий у закладі охорони здоров’я або в управлінні соціального захисту населення (за наявності такого пакету).

У разі неотримання протягом 30 днів  з дня народження дитини натуральної допомоги «Пакунок малюка»  треба звертатися за грошовою компенсацією вартості одноразової натуральної допомоги до управлінням соціального захисту населення за місцем проживання або місцем перебування отримувача. 

Для призначення грошової компенсації отримувач подає (надсилає) заяву у паперовій або електронній формі із зазначенням реквізитів спеціального рахунка АТ «КБ «Приват Банк» та документи (відомості) у паперовій або електронній формі:

-   копія свідоцтва про народження дитини;

- довідка з пологового будинку про неотримання одноразової натуральної допомоги «Пакунок малюка»;

- копія документа про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків.

Грошова компенсація вартості одноразової натуральної допомоги «Пакунок малюка»  призначається, якщо звернення за нею надійшло не пізніше ніж через 12 місяців з дня народження дитини, в таких розмірах:

- для дітей з датою народження до 24 жовтня 2020 року, розмір допомоги залишається 5000 грн, незалежно від дати подання заяви;

- для дітей з датою народження з 24 жовтня 2020 року, призначається в розмірі трьох прожиткових мінімумів для дітей до 6 років, установленого законом на дату звернення за компенсацією ( наприклад, звернення січень-червень 2021 року -  розмір 5763 грн ( 1921 грн  * 3 ).

Отримувачу протягом року з дня зарахування коштів грошової компенсації на спеціальну соціальну картку надається право самостійно витратити кошти у визначених закладах торгівлі (Реєстр учасників пілотного проекту торгівлі розміщується на офіційному веб-сайті Мінсоцполітики та АТ КБ «Приват Банк») виключно для придбання дитячого одягу, взуття, засобів гігієни та догляду, текстилю, іграшок дитині.

За призначенням грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги «Пакунок малюка»  за 2020 р. та січень 2021 р. до управління звернулося 56 громадян.

 

За додатковою інформацією телефонувати до управління соціального захисту населення (м. Охтирка, вул. Перемоги, 1) за тел. 4-15-36.

 

 

Управління соціального захисту населення 

Охтирської міської ради


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg