Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Інавгурація у ЦРЛ
Інавгурація у ЦРЛ Печать
Автор Админ   
27.01.2021 г.



Збаражський: I'LL BE BACK. Саме так жартували медпрацівники, йдучи на представлення керівника комунального некомерційного підприємства Охтирської міської ради «Охтирська центральна районна лікарня».

27 січня у Охтирці ранок був насичений подіями. Дві найважливіших проходили майже одночасно. В мерії на 11:00 скликався виконком по тарифним питанням, а в  актовій залі терапії представляли Петра Збаражського на посаді. Тому мер Павло Кузьменко на зустрічі з лікарями надовго не затримався. 

Ще будучи кандидатом на міського голову, лікар-ортопед анонсував зміни в керівництві ОЦРЛ. Головного лікаря Віктора Бабича, у якого сплив термін контракту, повідомлення про звільнення навряд чи здивувало. Втім, він звернувся до суду, бо в нього на руках малася додаткова угода, а також під час звільнення він перебував на лікарняному. Прогнози на його перемогу в суді не дуже оптимістичні, але шанси повернутися назад у Бабича є.

Можливо по цій причині, у конкурсі за посаду головного лікаря у Петра Збаражського конкурентів не було.  Петро Петрович раніше очолював санстанцію, а потім з 2013 по 2015 рік Охтирську ЦРЛ. Він має беззаперечний авторитет серед лікарів «старої школи». І те, що перемогти у конкуренції зі Збаражським для багатьох здавалося малоймовірним, також не могло позначитися на конкурсі.

На власне представлення новий головний лікар прибув у зал останнім. До приходу Збаражського Кузьменко встиг з трибуни трохи поспілкуватися з колегами. Коли Петро Петрович зайшов у зал його зустріли аплодисментами. Міський голова щиро привітав новопризначеного і буквально через хвилин 5 відправився на виконком.

Далі привітав Збаражського і вручив шикарний букет троянд донедавна виконуючий обов’язки головного лікаря Олександр Лисенко. Знову лунали оплески. У залі відчувалася по-справжньому дружня, довірлива атмосфера. До речі, аплодисменти були і в подальшому, що примусило новопризначеного керівника трошки зніяковіти.

У своєму лаконічному спічі Збаражський окреслив головні напрямки діяльності та вимоги до колективу. Наголосивши, що і з тих, хто радий його поверненню, і з тих, хто не радий – питати буде однаково. Квіти Петро Петрович передарував комусь з жінок. У  кабінет з табличкою з ПІБ свого попередника Збаражський зайшов вже без букету.

Збаражський П.П.:

– Атмосфера у ЦРЛ буде позитивна, дружелюбна. Будемо досягати розуміння, поважаючи один одного. «Вредних» амбіцій у мене немає. Мій принцип усі знають. Спочатку створити медпрацівникам умови для роботи. Від кожного буду вимагати професіоналізму, надання кваліфікованої медичної допомоги, а також зменшення смертності – від любих хвороб.

Чому вирішив повернутися? Тому, що зараз на посаду головного лікаря потрібна людина епідеміологічного профілю. Бо потрібно боротися з інфекцією. Пандемія швидко не пройде, це потрібно розуміти. 

Моя основна задача зберегти колектив, підвищити режим, захистити здоров’я медичних працівників. Щоб вони надавали пацієнтам потрібну медичну допомогу, а не лежали у койках. 

З найближчих планів – у терміновому порядку зробити сучасне інфекційне відділення. На сьогодні воно, ви знаєте в якому стані… Знаходиться у бувшій панській конюшні ХVIII сторіччя. Тим більше що у місті є будівлі мед.закладів, які вивільнилися. Вони придатні для перепрофілювання під інфекційне відділення. Я маю на увазі колишній пологовий будинок. Відділення переведено у новий корпус, а звільнені площі занепадають.

Вже на рівні проектування ми побачимо економію. Там є два ізольованих входа, так звана «чиста» та «брудна» сторона. Від кількості койок зробимо 3-5 % боксів, для осіб з особливо небезпечними інфекційними захворюваннями. Роботи повно! Скільки я намірений пропрацювати? Поки «інфекцію» не зроблю – на пенсію не піду! (Весело сміється)

  А.Міхєєв

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg