Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Події arrow На Сумщині ліквідоване підпільне виробництво цигарок
На Сумщині ліквідоване підпільне виробництво цигарок Печать
Автор Админ   
21.01.2021 г.



Податкова міліція ліквідувала на Сумщині мережу збуту підпільно виготовлених цигарок

Податковою міліцією ГУ ДФС у Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури області виявлено та припинено нелегальну діяльність виробництва з незаконного виготовлення тютюнових виробів, а також ліквідовано міжрегіональну мережу збуту незаконно виготовлених підакцизних товарів

Так, під час здійснення досудового розслідування встановлено, що мешканці Дніпропетровської області здійснювали незаконне виготовлення підакцизних товарів. Підпільне виготовлення тютюнових виробів здійснювалося із використанням обладнання, що забезпечує їх масове виробництво.

Незаконно виготовлені тютюнові вироби, розфасовані у пачки, не марковані марками акцизного податку, а також з марками, що мають ознаки підробки, реалізовувалася зловмисниками по всій території України, в тому числі і до Сумської області, за допомогою різноманітних поштових сервісів. 

У ході проведення обшуку в нежитловому приміщенні, яке фігуранти провадження обладнали для підпільного цеху, виявлено та вилучено чотири станки для виготовлення тютюнових виробів. Це обладнання надавало змогу виготовляти продукцію у великих обсягах. 

Окрім цього, вилучено сировину – тютюн, цигарковий папір, заготовки для тютюнових виробів (гільзи), майже 15 тисяч пачок, у які розфасовані незаконно виготовлені тютюнові вироби, з марками акцизного податку з візуальними ознаками підробки та без марок акцизного податку, понад півтисячі готових цигарок нерозфасованих, документи фінансово-господарської діяльності, чорнові записи та інші докази незаконної діяльності. 

За попередньою оцінкою вартість вилученого майна становить близько 5,3 млн гривень. 

Наразі триває досудове розслідування.

Нагадаємо. Гучна справа підпільного табачного цеху в Охтирці завершилась пшиком

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg