Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow Про що мріють наші діти
Про що мріють наші діти Печать
Автор ГородА   
19.01.2021 г.



«…Я мрію побачити наш світ у майбутньому яскравим і квітучим, різнобарвним, сповненим пташиних голосів, привітним і дружнім, щоб кожній людині і тварині, найменшій комашині було в ньому місце. Я мрію, щоб усі люди жили в мирі і злагоді і кожна істота на нашій планеті почувала себе як у власному затишному світі…» (із творчої роботи Валерії Кравцової).

«Мрії про майбутнє» - тема літературного конкурсу 2020 року. Щорічно відділ молоді та спорту Охтирської міської ради проводить літературний конкурс. Відповідно до положення про проведення конкурсу учасники подавали роботи у трьох вікових категоріях та у двох номінаціях: проза та поезія. Мета конкурсу – виявлення та підтримка обдарованих дітей, творчий розвиток особистості, виховання моральності та активної громадянської позиції.

Участь у творчому змаганні взяли 62 учні із загальних середніх шкіл Охтирки, КПНЗ «Охтирський міський центр позашкільної освіти – Мала академія наук» та вихованці ДНЗ «Охтирський центр ПТО». Творчих робіт надіслано 69.

Члени журі: Марія Ровінець, Тетяна Акименко, Людмила Міщенко, Валерія Бакуліна, Надія Михайленко. 4 січня відбулося визначення переможців літературного конкурсу. Ними стали:

ПОЕЗІЯ

Молодша вікова категорія:

1місце - Марія Горова (ЗОШ №1);2 місце - Марія Кривоколіско (ЗОШ №1);3 місце - Поліна Щербак (ЗОШ №11)

Середня вікова категорія:

1 місце - Поліна Проценко (ЗОШ №1);2 місце - Марія Вашева (ЗОШ №1);3 місце - Катерина Пастернак (ЗОШ №1),

Старша вікова категорія:

1 місце - Матвій Соловій (ДНЗ «Охтирський центр ПТО»);2 місце - Вікторія Бейзим (ЗОШ №1),3 місце - Єлизавета Коритник (ЗОШ ім. Антоненка-Давидовича)

ПРОЗА

Молодша вікова категорія:

1 місце - Софія Рускевич (ЗОШ №4);2 місце - Тетяна Кулик (ЗОШ №1);3 місце -  Владислав Логінов (ЗОШ №8).

Середня вікова категорія:

1 місце - Марія Голубнича (ЗОШ №8);2 місце - Валерія Кравцова (ЗОШ №3);3 місце - Вероніка Батюк (ЗОШ №1).

Старша вікова категорія:

1 місце - Анна Чикалова (ЗОШ №1);2 місце - Тетяна Смоляр (ОМЦПО-МАН);3 місце - Юлія Удовіченко (ЗОШ №4).

Із тих учасників літературного конкурсу, що не увійшли до списку переможців учасники журі відзначили роботи Тімура Москаленка, Ксенії Педорченко, Марії Смаги, Наталії Бессмертної, Анни Коляди, Асти Мотренко, Вікторії Грєхової. Якби положення конкурсу дозволяло по декілька призових місць, вони б їх звісно зайняли, бо роботи також цікаві, сильні та змістовні. Тому, є над чим працювати наступного року. 

ПРО ЩО Ж МРІЮТЬ НАШІ ДІТИ? 

«… Так чудово їхати вільною Україною, де вздовж цвітуть сокирки сині, пливе гречок пахучий сніг, шепочуть вівса сизостеблі і верби хиляться до греблі» (Анна Чикалова).

«…Мрію сіяти, орати, 

дискувать, боронувать,

всі зусилля докладати,

Душу всю землі віддать.

Чи здійсниться моя мрія?

Так – упевнено кажу.

Для України я надія

Завжди їй допоможу!» (Матвій Соловій).

Вікторія Бейзим пише лист до емігрантів, а Вікторія Батюк пропонує ставити на Новий Рік гілочку замість ялинки і саджати якомога більше дерев заради порятунку планети. Марія Голубнича мріє, щоб Україну поважали в усьому світі. Влад Логінов мріє про Землю, схожу на підсніжник. Варвара Зінченко мріє вивчити багато іноземних мов і здійснити навколосвітню подорож. Тімур Москаленко – переселенець із Донбасу розказав про війну. «… На Сході мир, немає втрат…» - мрія Марії Смаги. А Юлія Удовіченко склала план про життя у 2030 році.

ТЕТЯНА АКИМЕНКО: «Я завжди з нетерпінням чекаю цього конкурсу, тому що сама пишу. І мені цікаво, як цей світ бачать наші діти. Вони сприймають світ інакше ніж дорослі. Наївність і непередбачуваність, справжність і фантазії, на мою думку, саме цими почуттями наповнений світ дитячої душі. Наші діти добре пишуть, і в них є чому повчитись. Читаючи їхні твори, я сама збагачуюсь дитячим розумінням світу. Приємно, що наші діти такі розумні, чутливі до радості й болю, і такі патріотичні. Яка б тема літературного конкурсу не була, учасники показують свою любов до рідної домівки, Охтирки, України. Відчувається, що діти вболівають за долю своєї держави, за край, де народились і живуть». 

Вітаємо переможців міського літературного конкурсу «Мрії про майбутнє»!  

Валерія Бакуліна


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg