Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Міський голова зустрівся з учасниками протесту проти зростання тарифів
Міський голова зустрівся з учасниками протесту проти зростання тарифів Печать
Автор Админ   
14.01.2021 г.



Міський голова П.Кузьменко 13 січня спілкувався з учасниками протесту проти підняття тарифів  

Жителі міста 13 січня 2021 року зібрались біля міської ради, щоб висловити свою позицію з приводу підвищення цін на транспортування та вартість газу, електроенергію та інші комунальні послуги.

За результатами обговорень, були сформульовані основні вимоги:

1. Жителі Охтирської міської територіальної громади проти плати за транспортування газу.

2. Провести експертизу технічного стану газопроводів на території громади та вивчити питання доцільності створення комунального підприємства по використанню, обслуговуванню та експлуатації газопроводів з економічним, технічним та юридичним обґрунтуванням.

3. Звернутись до газопостачального підприємства про надання інформації: з яких родовищ доставляють газ споживачам міста та чому містяни, які проживають на території  Охтирського району, що забезпечує країну газом та нафтою, повинні платити європейську ціну.

4. Звернутись до Президента України, Кабінету Міністрів України та інших органів влади про встановлення відсотку сплати до бюджету міста з доходів нафтогазовидобувних підприємств, що розташовані на території Охтирського району, оскільки жителі міської громади також відчувають на собі та своєму здоров’ї негативні наслідки від видобування: зменшення рівня води та її забруднення, високі показники онкологічних захворінь, загострення хронічних хвороб, тощо.

5. Надати обґрунтування тарифів, що встановлюються на тепло, газ, електроенергію та врахування їх відповідності доходам громадян.

6. Сформувати постійнодіючу депутатську робочу групу з моніторингу та об’єктивного вивчення питання встановлення або коливання цін і тарифів на товари і послуги з подальшим інформуванням жителів громади.

7. Зобов’язати орендарів ТОВ «Водоторгприлад» та ДП «Водоочистка» ТОВ «Водоторгприлад» надавати якісні послуги, проводити не лише аварійні, але й роботи відновлення водопровідної та каналізаційної мереж та щокварталу звітувати перед громадою про плани та проведену роботу.

8. Під час обговорення питання з приводу твердих побутових відходів, висловлена думка та підтримана всіма членами зібрання, про зобов’язання кожного члена громади сплачувати обґрунтовану ціну за вивіз і утилізацію сміття. До тарифу повинні входити не лише витрати на утилізацію, а й придбання достатньої кількості контейнерів з перспективою сортування та перероблювання сміття, облаштування майданчиків, придбання сміттєвозів.

Одноголосно вирішено всі вимоги винести на розгляд депутатського корпусу та підготувати звернення до керівництва держави.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg