Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Степанов пообіцяв уточнити щодо продажу побутової хімії під час локдауну
Степанов пообіцяв уточнити щодо продажу побутової хімії під час локдауну Печать
Автор Админ   
05.01.2021 г.



Міністр охорони здоров'я Степанов пояснив, які товари буде дозволено купувати під час січневого локдауну

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов заявив, що під час січневого локдауну не буде заборонена торгівля низкою непродовольчих товарів. Однак деякі можна буде придбати через адресну доставку.

Відповідні роз’яснення він дав сьогодні на брифінгу.

Степанов уточнив, що з 00:00 8 січня до 00:00 25 січня буде дозволено продавати:

- продукти харчування;

- ліки, вироби медичного призначення;

- ветеринарні препарати та корми;

- засоби зв’язку;

- засоби гігієни;

- насіння і засоби з догляду за рослинами.

“Це торгівля виключно товарами, що відносяться до продуктів харчування, на торгових площах, де не менше 60% призначено для торгівлі продуктами харчування, лікарськими засобами, виробами медичного призначення, засобами гігієни, засобами зв’язку, ветеринарними препаратами, кормами, насінням та засобами захисту рослин”, – зазначив Степанов.

Він уточнив, що “торговельна діяльність іншими групами товарів може відбуватися тільки із здійсненням адресної доставки замовлень”.

Щодо побутової хімії, то Степанов повідомив, що Кабінет Міністрів на засіданні ще зробить певні уточнення.

За словами міністра, коли Кабмін складав перелік товарів, то виходив з того, що карантин триватиме в Україні тільки 16 днів.

“16 днів – це той термін, який потрібен нам, щоб повністю збити хвилю поширення COVID-19… Нам це потрібно, щоб ми потім вже не вводили ніяких локдаунів, щоб ми спокійно пройшли пікове зростання захворюваності на грип, щоб ми вже до весни, до квітня – травня, не вводили локдаун, щоб ми спокійно пройшли цю хвилю поширення COVID-19, і витримала наша медична система”, – повідомив міністр.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg