Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow ФОПи закликають приєднатись
ФОПи закликають приєднатись Печать
Автор Админ   
21.12.2020 г.



21 грудня 8 представників руху #SAVEФОП від нашого міста відправилися у Київ вартовими на Майдан. 22 грудня їм на підтримку можливо приїде більш потужніша команда, яку збирає профспілка підприємців Охтирського району (голова Наталія Біленко). 

Це вже шоста масова поїздка у столицю протягом неповних 2 місяців. Охтирка координує свої дії з Великою Писарівкою та Тростянцем.

 Підприємці закликають своїх колег приєднатися до протесту. Зазвичай опівночі від магазину «Балу» з пл. Успенської, від’їжджає автобус. 

Ще не пізно встигнути записатися – вільні місця є. Мета запланованого виїзду – створення тиску на Верховну Раду. 

Напередодні було зібрано 150 голосів нардепів для скликання позачергової сесії з питання збереження спрощеної системи. За регламентом Верховної ради позачергова сесія проводиться протягом 3 днів після підписання документу депутатами. 

Нагадаємо, що 18 грудня, охтирчани були у числі 20 підприємців, яких допустили на сесію Сумської обласної ради, де першим питанням розглядалось звернення спільноти #SAVE ФОП Сумщина. Присутні депутати, за виключенням фракції «Слуги народу», підтримали звернення, яке додається нижче. Після сесії о 16 годині того дня була запланована онлайн-конференція підприємців та місцевої влади з Президентом Володимиром Зеленським, однак, потім відбулася заміна на керівника офісу голови держави Андрія Єрмака. Від бізнесу Сумщини було 2 делегата (обласний центр, Білопілля), також хотіла попасти на зустріч і очільниця охтирскої профспілки підприємців, однак їй відмовили посилаючись на норми безпеки. Президенту України Зеленському В.О. 

Звернення від представників спільноти #SAVE ФОП Сумщина, Спілки підприємців орендарів та власників Сумської області щодо вимог із врегулювання питань підприємницької діяльності 

1. Скасувати Закони України № 128-ІХ, № 129-ІХ, постанову 367

 2. Вимагаємо терміново ухвалити законопроекти № 3853-1 та № 3853-2, № 3993, які розроблені з урахуванням законопроектів № 2644, 2643, з метою збереження спрощеної системи оподаткування. 

3. Запровадити мораторій на перевірку мікробізнесу всіма контролюючими органами до завершення самої реформи Державної податкової та Державної митної служби України до стандартів ЄС 

4. Вимагаємо відставки Данила Гетьманцева, голови Комітету Верховної Ради з питань податкової політики. 

5. Всі зміни до законодавства, що стосуються умов ведення діяльності мікропідприємництва, повинні вноситися виключно після їх публічного обговорення з представниками мікробізнесу, та ґрунтовного прогнозування їх наслідків. 

6. Провести реформи Державної податкової та Державної митної служб України у відповідності до стандартів ЄС для забезпечення прозорих та простих процедур стягнення податків, розмитнення товарів, яке передбачає усунення будь-якої корупції взагалі. 

7. Утворити при Президентові України постійно діючий консультативно- дорадчий орган, що буде опікуватися розвитком мікропідприємництва в Україні. Цей орган має бути створений на паритетних засадах, за участі в ньому представників влади та представників мікропідприємництва. 

8. Приймати зважені рішення стосовно карантину та вжити усіх заходів для дотримання конституційних прав та свобод і не допустити обмеження господарської діяльності мікро та малого й середнього бізнесу, скасувати податки для підприємців, які не зможуть вести діяльність під час локдауну та припинять свою діяльність, забезпечивши рівні можливості для всього бізнесу без виключень. 

9. Головним критерієм реформ в Україні має стати зменшення втручання чиновників у господарську діяльність.

За матеріалами А.Міхєєва 

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg