Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow Новий виконком: «шкільний» скандал, нові тарифи
Новий виконком: «шкільний» скандал, нові тарифи Печать
Автор Админ   
21.12.2020 г.



Частина перша. «Шкільний» скандал

Сьогодні, 21 грудня, відбулось перше засідання виконавчого комітету в новому складі.

До порядку денного було включено 22 питання, серед яких питання бюджету на 2021 рік, зміна тарифів на послуги з водопостачання, вивіз сміття, теплову енергію.

На всі ці питання було відведено мінімум часу, тому що сьогодні ще працюватиме депутатська комісія з питань бюджету. У вівторок має відбутись  засідання сесії міської ради, де мають затвердити бюджет міста.

Начальник фінуправління Наталія Шаркова, доповідаючи про проект бюджету, назвала його бездефіцитним. Заплановано 340 млн. 942 тис. в доходній частині, на цю ж суму видатків. У разі перевиконання доходної частини громада зможе дозволити собі більше витрат. На що міський голова зауважив, що реальніше розглядати варіант недовиконання, а детально розглядати питання будуть спочатку на комісії, потім в сесійній залі. Отже, без питань від членів виконкому, проект був прийнятий.

Прості на погляд «шкільні» питання, такі, як затвердження територій обслуговування закладів загальної середньої освіти та закладів дошкільної освіти, розміру плати за харчування, перетворились на «допит» міським головою начальника відділу освіти Анатолія Троня.

Павло Кузьменко дізнавався, чому саме гімназія стала опорним закладом для Охтирської громади.

За інформацією міського голови Кузьменка, в конкурсі на опорний заклад освіти, який відбувся при попереднику, заборонили приймати участь всім, крім гімназії. 

Найбільше учнів Староіванівського округу навчається в ЗОШ №11, а кошти отримує гімназія.

Пояснення Троня, що гімназію в якості опорного закладу мали відремонтувати за кошти ДФРР, чому завадив коронавірус, Кузьменко проігнорував. Кузьменко хотів дізнатись, чому ЗОШ №11 не стала опорним закладом, і навіщо шкільний автобус «намотує» лишні кілометри, якщо далі 11 школи немає сенсу їхати. Більша частина дітей з Староіванівського старостату навчається в 11 школі. 

Кузьменко збирається детально розібратись в питанні і для цього збиратиме директорів шкіл.

Далі А.Тронь пояснював членам виконкому територіальний принцип  закріплення за закладом освіти. Саме це питання пов’язане з перевантаженістю дошкільних закладів. За поясненням А.Троня, заклад освіти приймає дитину за територіальною належністю або коли є вільні місця. 

У редакции "АП" в цей час виникло дуже багато питань до пана Троня щодо переповнених шкіл №1, 3, 5 та маленьких шкіл з «недовиконанням» кількості учнів, але ми не є членами виконкому. Це питання, сподіваємось, вивчатиме новий заступник міського голови Оксана Гетьман, яку мають затвердити на сесії міської ради.

Пані Оксана Гетьман працює заступником директора з навчально-виховної роботи і вчителем української мови в другому класі. Сім років працювала методистом, 15 – вчителем, отримала сертифікат тренера НУШ з рук міністра освіти.

Частина друга. Нові тарифи читайте трохи пізніше


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg