Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Програми підтримки для ФОПів
Програми підтримки для ФОПів Печать
Автор Админ   
17.12.2020 г.



Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України ІГОР ПЕТРАШКО розповів журналістам про програми підтримки для ФОПів.

Програми підтримки, які Уряд робить, орієнтовані на ФОПів. Це і програма по кредитуванню бізнесу «5-7-9» (бізнесу вже профінансовано майже 16 млрд грн), яка буде продовжена. Це і програма по 8 тисяч гривень, на яку лише за два перші дні зареєструвалося 120 тисяч українців. Це все, в основному, ФОПи.

Про це повідомив Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України ІГОР ПЕТРАШКО журналістам.

«Хочу закликати всіх подаватися на програми максимально швидко. Щодо 8 тисяч гривень подача документів до 31 грудня, тобто є час. Потрібно зареєструватися, виплати почнуться з 21 числа. Хто звернеться до 21-го, той кошти отримає до кінця року. Хто звернеться після 21-го – вже в новому році», – прокоментував Міністр.

За його словами, виплати отримають ті, основний КВЕД яких включений в Перелік видів економічної діяльності, які можуть постраждати у зв'язку з посиленням карантину.



Програма «Допомога роботодавцям, які можуть втратити дохід через карантин» не прив’язана до Переліку та реалізується через регіональні центри зайнятості.

Роботодавці, які скоротили або можуть скоротити робочий час працівників через карантинні обмеження, можуть подати заяву на отримання одноразової  матеріальної допомоги. Для цього до 21 грудня необхідно звернутися до центру зайнятості за своїм місцезнаходженням та надати необхідні документи.

Так, до пакету документів мають входити:

заява за формою, визначеною додатком 1 до Порядку надання одноразової матеріальної допомоги суб’єктам господарювання, які вимушено скоротили або можуть скоротити тривалість робочого часу найманих працівників через карантинні заходи;

копія наказу про скорочення або можливе скорочення передбаченої законодавством тривалості робочого часу у період дії обмежувальних протиепідемічних заходів;

копія відомості про найманих працівників за формою, визначеною додатком 2 до Порядку.

Надати документи можна безпосередньо до центру зайнятості або дистанційно у сканованому вигляді на електронну адресу відповідного центру зайнятості. До 22 грудня центр зайнятості розгляне документи та прийме рішення щодо виплат. Важливо зазначити, що роботодавці зобов’язані виплатити матеріальну допомогу на рахунок працівника не пізніше наступного робочого дня після надходження коштів. 

При цьому, матеріальна допомога не надається суб’єктам господарювання, які зареєстровані менше трьох місяців або перебувають у стані припинення чи банкрутства. Також виплати не здійснюються підприємцям, які отримують допомогу по частковому безробіттю. 

Обмеження щодо участі в програмі є і для найманих працівників. Так, матеріальна допомога не надається робітникам, які працюють у роботодавця за сумісництвом або  за  яких на дату звернення  роботодавцем сплачено єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування менше ніж за усі місяці III кварталу 2020 року. 

Нагадаємо.Відновлено допомогу на дітей фізичним особам – підприємцям першої та другої групи платників єдиного податку  

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg