Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Гучна справа підпільного табачного цеху завершилась пшиком
Гучна справа підпільного табачного цеху завершилась пшиком Печать
Автор Админ   
16.12.2020 г.



Сім років тому Охтирка стала відома як незаконний виробник сигарет. 

Як повідомляє АП , підозрілий товар вилучили правоохоронці Львівщини та дізналися, що постачальником є фабрика, що знаходиться в Сумській області. 

Після виявлення підозрілих сигарет на заході України почалося розслідування. Правоохоронці виявили підпільну фабрику, яка перебувала на території колишнього консервного заводу в Охтирці. Організація роботи здивувала навіть фахівців - виробництво охоронялося (стояла охорона, велося відеоспостереження), а під землею був тунель, по якому і встигли сховатися практично всі, хто трудився над створенням нелегальної продукції. 

Працівники правоохоронних органів обшукали будівлю і підрахували, що на імпортному обладнанні фабрика випускала більше 3 млн пачок сигарет на місяць. Товар видавався за сигарети відомих торгових марок. 

Правоохоронцями було вилучено 30 тонн сигарет, затримано майже 20 осіб , відкрито кримінальне провадження.

А потім справу передали до суду. 

За сім років судових розглядів від 20 затриманих осіб залишилось кілька «стрєлочників». Особи, що організували виробництво, залишились невстановленими.

Цікаво, що першим вироком Охтирського міськрайонного суду 17.03.2014 року кількох осіб визнали винними у підробці акцизної продукції та призначили їм штрафи у сумі 3,88 млн. грн. Але ж цим не закінчилось. 

Ще 4 роки судових поневірянь, апеляції… Мільйонні штрафи скасували, обвинувачених виправдали.

Двом обвинуваченим прийшлось погодувати адвокатів ще кілька років. За цей час зникли певні речові докази, про організаторів цеху нічого не встановили, а обвинувачені доказали, що мали чесний намір працювати на філіалі Феодосійської табачної фабрики.

 Охтирський підпільний цех нібито мав стати законною філією законної фабрики. 

Та головне – Охтирський міськрайонний суд 11 грудня 2020 року виправдав на підставі недоведеності вчинення кримінальних правопорушень ще двох осіб.

Нагадаю. 7 років. Гучна заява на всю країну. Ніхто не поніс покарання. 

АП


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg