Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Непереможні
Непереможні Печать
Автор ГородА   
14.12.2020 г.



Напередодні Дня ЗСУ отримали відзнаку Президента України «За участь в Антитерористичній операції» Вадим Кутовий, Руслан Білан, Сергій Пустовий, Олексій Вербицький, Олег Бірюк, Сергій Саліпа, Юрій Бережний посмертно. Нагороди за своїх воїнів – чоловіків та синів отримали вдови та батьки.

Охтирчани схиляють голови в пошані і висловлюють вдячність за подвиг ваших синів та чоловіків. Вони загинули за Україну, за наш мир і спокій.

Напередодні свята ЗСУ звання лейтенанта отримав керівник ГО учасників АТО ООС Володимир Гейко. Ми привітали його із черговим званням і поцікавилися  діяльністю його громадської організації та планами на майбутнє.

- Дякую за привітання. Хоча отримав це звання із запізненням. Лейтенантом мав стати ще два роки тому. Та нічого, працюємо далі.

- Володимире Миколайовичу, наразі ви навчаєте старшокласників Захисту України. Як Вам нова справа?

- Так, я вже 4 місяці працюю вчителем в ЗОШ імені Антоненка-Давидовича. І це не зовсім для мене нова справа. Колись, звільнившись у запас, працював фельдшером у дитячій консультації та в ЗОШ №5. Життя непередбачуване. Почалася війна, пішов захищати Україну. Звільнився, знову навчався. Закінчив Сумський педагогічний університет імені Макаренка, пройшов курси по підвищенню кваліфікації в Національній Академії Сухопутних військ імені Петра Сагайдачного у Львові. Отримав фахове військове звання – молодший лейтенант, спеціаліст наземної артилерії. Тепер маю вчити молоде покоління захищати Україну.

- Ви  навчаєте за методикою від міністерства освіти чи щось своє додаєте?

- Звісно, треба притримуватись рекомендацій, програм та методичок. Та є багато «але». За міністерською програмою визначені такі уроки, як строєва підготовка, вогнева, знання зброї, тактика. Я вважаю, що їх забагато. Не всі підуть навчатись у військові ВУЗи, не всі будуть служити. А якщо будуть, там їх навчать усьому цьому. Моє бачення шкільних уроків – це аналітичне мислення, історія воєн і армій, а найголовніше національна ідея. Діти повинні розрізняти нацизм і націоналізм. Війна продовжується і наші діти повинні розуміти за що ми воюємо.

-  Володимире Миколаєвичу, Ви являєтесь керівником ГО учасників АТО ООС «Непереможні». Для чого ви створили таку організацію і які ваші напрацювання та плани на майбутнє?

- Організацію створили ветерани ЗСУ ще у квітні 2015 року. Тоді нам вкрай необхідно було триматися разом, підтримувати один одного, також вирішувати соціальні питання. Разом легше відстоювати свої права, легше морально, психологічно. 

Ми стаємо сильніші і розуміємо, що хочемо впливати на життя міста, працювати на благо Охтирки. В минулому році назвалися «Непереможні». Що ми зробили? Неодноразово чистили річку Охтирка. Дуже хочеться її почистити як слід. Можливо нова влада нас почує та підтримає наші починання. Звичайно, проводимо виховні роботи в навчальних закладах міста, роботу з молоддю. В цьому році не дозволили міській владі «дерибанити» землю, начебто для АТОвців та їх сімей, допомагаємо сім’ям загиблих героїв Охтирщини вирішувати соціальні питання. Не дали зробити піщаний кар’єр із озера Соснове. 

На новорічні свята обов’язково привітаємо наших військовослужбовців 22 батальйону 92-ї механізованої бригади. 

А в планах, готуватися до наступних місцевих виборів, щоб зайти у міську раду потужною командою і впливати на роботу депутатського корпусу належним чином. Охтирка заслуговує на звання – краще місто. І повинно стати містом щасливих людей.

- Ви вже член Охтирського виконкому. Вітаю. Починайте впливати. 

Тож, будемо сподіватись на краще, на зміни в Охтирці. У нас же є «Непереможні». Наші герої ж недаремно загинули за наше краще життя. І привітання в ЗСУ тепер таке: Слава Україні! Героям Слава!!! Дякуємо нашій армії.

Валерія Бакуліна

 

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg