Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Новини в ЗМІ про відсутність ліжок в лікарнях в ОДА вважають фейковими
Новини в ЗМІ про відсутність ліжок в лікарнях в ОДА вважають фейковими Печать
Автор Админ   
26.11.2020 г.



Голова ОДА інспектував готовність обласної клінічної лікарні приймати хворих на COVID-19. 50% ліжкового фонду Сумської області мають бути для хворих на COVID-19, поставив завдання В.Хома

Голова облдержадміністрації Василь ХОМА поставив таке завдання під час інспектування готовності Сумської обласної клінічної лікарні до прийому та надання медичної допомоги зазначеній групі пацієнтів

Задля розширення ліжкового фонду для хворих на COVID-19 на базі цієї лікарні підготували додатково 220 ліжок. 

Наразі загальний ліжковий фонд становить 1359 одиниць, що фактично складає 30% всього ліжкового фонду Сумщини. 

Голова облдержадміністрації поставив керівництву галузі охорони здоров’я області завдання організувати роботу так, щоб 50% ліжкового фонду Сумщини були підготовлені для прийому хворих на  COVID-19.

Головний лікар Сумської обласної клінічної лікарні Володимир ГОРОХ повідомив, що, як тільки надійде дозвіл від МОЗу, цей заклад розпочне контрактування з НСЗУ і на базі окремого корпусу зазначеної лікарні буде розгорнуто 220 ліжок для хворих на коронавірусну інфекцію.

«На цих ліжках ми плануємо розміщувати хворих середнього ступеня тяжкості. Заклад готовий як щодо медикаментозного забезпечення, так і кадрового персоналу. Якщо будуть тяжкі випадки перебігу хвороби, то в неврологічному відділенні передбачено 2 палати для таких хворих», – розповів Володимир Горох.

Довідково. Сумська обласна клінічна лікарня – це вже 17 заклад охорони здоров’я Сумщини, де, за необхідності, будуть надавати медичну допомогу «ковідним» пацієнтам.

Новини в ЗМІ про відсутність ліжок в лікарнях в ОДА вважають фейковими. Начальник обласного управління охорони здоров’я Сергій БУТЕНКО звернувся до жителів області щодо спростування фейкової інформації про відсутність на Сумщині ліжко-місць для хворих на COVID-19. 

«Я прошу жителів Сумщини не звертати увагу на фейкові новини та нагнітання ситуації. Усі пацієнти, які хворіють на коронавірусну інфекцію і мають відповідні покази для госпіталізації, будуть госпіталізовані. Ліжковий фонд області дозволяє це робити. І введення сьогодні додаткових 220 ліжок на базі Сумської обласної клінічної лікарні – це скоріше крок на випередження, ніж дії навздогін», – зазначив Сергій Бутенко. 

Нагадаємо.В Путивлі на порозі лікарні померла жінка. Їй відмовили в госпіталізації.


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg