Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Поліцейські розшукують шахрая, який спустошив банківські рахунки жительки Тростянецького району
Поліцейські розшукують шахрая, який спустошив банківські рахунки жительки Тростянецького району Печать
Автор Админ   
19.11.2020 г.



Зловмисники спрацювали за відомою схемою «дзвінок з банку». Молода жінка, введена шахраями в оману, втратила 30 тисяч гривень.

За словами самої заявниці, їй подзвонили на мобільний начебто з банку. Співрозмовник повідомив, що сторонні намагаються зняти з її банківського рахунку її заощадження, і аби не допустити цього, запропонував перерахувати гроші на так званий «технічний» рахунок. Що вона, власне, і зробила. І тільки згодом з‘ясувала, що насправді сама переказала невідомо кому 30 тисяч гривень.

Слідчі за даним фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство», у рамках якого встановлюють особу та місцепередування псевдобанкіра. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років.

Правоохоронці закликають громадян не довіряти незнайомцям та не надавати особисту та конфіденційну інформацію, ким би вони не представлялись. Не перераховуйте свої гроші на продиктовані вам сторонніми особами рахунки. Телефонуйте на «гарячу» лінію свого банку та уточнюйте отримане від незнайомців повідомлення – оператор надасть вам повну й вичерпну інформацію по вашоу рахунку. Будьте обачними. І вам не доведеться стати жертвою шахраїв.

Відділ комунікації поліції Сумської області

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg