Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Охтирська поліція встановлює обставини загибелі «мисливця» за металом
Охтирська поліція встановлює обставини загибелі «мисливця» за металом Печать
Автор Админ   
31.10.2020 г.



Невідомого чоловіка з травмами ніг випадково знайшли двоє трактористів, що виїхали на обробку полів. Вони відразу сповістили про «знахідку» медиків та поліцейських.

До приїзду бригади «швидкої допомоги» потерпілий помер. Слідчо-оперативна група Охтирського відділу поліції, яка оперативно прибула на місце події, припустила, що чоловік отримав тілесні ушкодження в результаті вибуху невідомого боєприпасу. Відтак, до роботи охтирських поліцейських долучились спеціалісти вибухо-технічного підрозділу ГУНП області. Вони дослідили місце події і встановили, що причиною вибуху стало необережне поводження з міною часів Другої світової війни. А знайдені поруч загиблого речі свідчили, що він займався пошуками металу за допомогою металодетектора.

На думку працівників поліції, чоловік, викопавши міну, переносив її у сумці разом з іншими своїми знахідками, і вона здетонувала.

Наразі правоохоронці встановлюють особу загиблого та проводять всі необхідні попередні перевірки. за результатами яких буде прийнято відповідне процесуальне рішення стосовно відкриття кримінального провадження.

Правоохоронці вкотре застерігають громадян бути вкрай обережними зі знайденими чи виявленими старими боєприпасами – вони до сьогодні становлять смертельну небезпеку. За жодних обставин не можна чіпати подібну «знахідку», тим більше самостійно її переміщати, розбирати чи проводити будь-які інші маніпуляції. Найперше, що необхідно зробити, виявивши старий боєприпас – це обережно відійти на безпечну відстань. Затим – сповістити про нього рятувальників чи поліцію, відповідно набравши номери «101» чи «102». І залишатися на місці до приїзду спеціалістів, аби не допустити у небезпечну зону сторонніх осіб та вказати правоохоронцям точне місце знаходження знайдених міни, гранати чи снаряду.

Будьте уважні, обачні та відповідальні у своїх вчинках. Адже у протилежному випадку можуть постраждати не тільки дорослі, а й діти.

ImageImageImageImage 

Відділ комунікації поліції Сумської області

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg