Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow Суд підтвердив законність застосування штрафних санкцій до ОМПК Славія
Суд підтвердив законність застосування штрафних санкцій до ОМПК Славія Печать
Автор Админ   
29.10.2020 г.



Суд підтвердив законність застосування штрафних санкцій в розмірі 41730 грн. за не допуск інспекторів до проведення заходу державного нагляду у сфері безпечності харчових продуктів

У 2019 році керівництво одного з підприємств, що здійснює виробництво молочної продукції на Охтирщині не допустило інспекторів Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області до проведення позапланового державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів, мотивуючи це відсутністю уповноваженої особи та уніфікованого акту перевірки.

За даним фактом інспекторами, що здійснювали захід державного контролю був складений протокол про порушення законодавства про харчові продукти та корми.

Тому, на підставі протоколу, Головним державним ветеринарним інспектором в Сумській області винесено постанову № 41 про застосування до оператора ринку штрафу в розмірі 41730 грн.

Не погодившись із даною постановою підприємство звернулося до Сумського окружного адміністративного суду з позовом про скасування постанови про накладення штрафу.

Розгляд справи тривав майже рік. За результатами численних судових засідань, відділом правового забезпечення доведено правомірність застосованих штрафних санкцій до оператора ринку за відмову в допуску інспекторів до здійснення державного контролю з підстав не передбачених законом. Як результат, рішенням Сумського окружного адміністративного суду оператору ринку відмовлено в задоволенні позовних вимог, а постанова про застосування штрафних санкцій визнана законною.

На даний час вживаються заходи для стягнення застосованих штрафних санкцій через органи державної виконавчої служби.

Нагадаємо. Державна екологічна інспекція направила до Охтирської місцевої прокуратури матеріали за ознаками вчинення злочину щодо діяльності молокозаводу в Лутищах.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg