Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Події arrow У Охтирці 30 офіційних випадків COVID за добу
У Охтирці 30 офіційних випадків COVID за добу Печать
Автор Редактор   
19.10.2020 г.



За добу додалось 30 нових лабораторно підтверджених випадки інфікування на COVID-19 по Охтирській міській об’єднаній територіальній громаді з урахуванням Староіванівського старостинського округу.

За хворими та контактними особами встановлено медичне спостереження.

З початку епідемії COVID-19 по Охтирській міській об’єднаній територіальній громаді з урахуванням Староіванівського старостинського округу встановлено 226 випадків, одужали 114 осіб, та 2 хворих померли. Кількість активних хворих – 110.

Також стало відомо про смерть від COVID-19 колишнього Охтирського судді Вереса М.Ф.

На засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було затверджено рішення про встановлення  «Червоної» зони небезпеки у м. Суми та у Сумському районі Сумської області з 00:00 понеділка, 19 жовтня. м. Охтирка та всі інші міста та райони Сумської області з 19 жовтня віднесені до “Помаранчевої” зони.

В “Помаранчевій” зоні, крім обмежень “жовтої” зони, передбачається заборона на діяльність засобів розміщення (хостели, туристичні бази і т.д.), крім готелів; діяльність розважальних закладів, ресторанів в нічний час; планові госпіталізації в лікарнях; роботу спортзалів, фітнес-центрів, закладів культури; прийом нових змін в дитячі табори. Масові заходи обмежені аудиторією в 20 чоловік. У всіх перерахованих вище зонах робота закладів громадського харчування з 22:00 до 07:00 заборонена.

Як повідомлялось раніш, з минулого тижня хворих на ковід почали приймати у неврологічне відділення. В інфекційному відділенні вільних ліжок вже немає.

У зв’язку з заповнюваністю інфекційного відділення пацієнтами з встановленим діагнозом і підозрою на захворювання COVID-19 було прийнято рішення щодо розгортання десяти додаткових ліжок у неврологічному відділенні з 6 точками підведення кисню та двох ліжок у реанімаційному відділенні Охтирської ЦРЛ. 

Тепер загалом є 24 ліжка, пристосованих для лікування пацієнтів, інфікованих COVID-19. 

З вівторка у неврологічне відділення почали приймати хворих на ковід. Станом на 15 жовтня залишилося 2 вільних ліжка. Опрацьовується питання щодо розгортання, у разі необхідності, додаткових десяти ліжкомісць в ортопедичному відділенні.

Найближчим часом у терапевтичному відділенні розпочнуть монтувати кисневу магістраль та облаштовуватимуть 54 кисневі точки для забезпечення кисневої підтримки хворих на COVID-19 при стаціонарному лікуванні.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg