Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Міські ремонти:тротуари, алеї, планетарій…
Міські ремонти:тротуари, алеї, планетарій… Печать
Автор ГородА   
12.10.2020 г.



Як ремонтується наше місто розповів Олександр Демиденко, начальник управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства Охтирської міської ради (УКБ).

– Чи пристосувалося УКБ до роботи в період карантину, з чим виникали найбільші складності?

Демиденко О.В.:

– На УКБ покладається функції з забезпечення життєдіяльності міста. В тому числі й проведення низки карантинних заходів. Тому ми, можна сказати, знаходимося у першій лінії під час різних негараздів. Окремі незручності, пов’язані з карантином, малися, як і у всіх, але вони не критичні. Відновили приймання відвідувачів, працюємо у захисних масках. Паралельно в охтирчан існує можливість звернутися до УКБ, надіславши листа на електронну пошту.  Це доволі зручний сервіс.  Усі листи доходять, не губляться, якщо хтось за це переживає, то дарма. 

Якими об’єктами зараз займається УКБ?

– Робимо тротуар по вул. Київська від Успенської площі до вул. Петропавлівської. 

Нещодавно почали ремонтувати внутрішньобудинкові проїзди до багатоквартирних будинків по вул.Шевченка, 2 А та Широка, 9 А.

Виконуємо роботи навколо «Кнєжі» згідно минулорічних проектів-переможців «Бюджету участі» – освітлення алей та облаштування зони відпочинку на протилежному березі р. Охтирка – вкладається тверде покриття, встановлюються лави.

На завершальному етапі відновлення колектору по вул. Київській. Пошкоджена ділянка знаходиться в районі райдержадміністрації у бік річки. Вже виконана санація труби, робляться оглядові колодязі.

Найближчим часом перейдемо до планетарію. На відновлення цього іміджевого для міста об’єкту та ремонт харчоблоку опорного закладу (колишньої гімназії) виділено 3 млн. грн. За харчоблок візьмемося на канікулах, в першу чергу - планетарій. Бо там головні роботи – зовнішні. Укріплення фундаменту, заміна вікон, капремонт даху. Також необхідний монтаж системи опалення  та електропостачання. Внутрішні роботи проведемо, вже після основних.

Які з об’єктів прийняті в експлуатацію нещодавно, які плануються до здачі?

– З останніх об’єктів згадаю харчоблок ЗОШ №9 та під’їзний майданчик по вул. Батюка, 3.

Хто виконував роботи по облаштуванню під’їзного майданчика?

– ТОВ «Шляхбуд Тростянець». Претензії до виконавця немає. Планували завершити в середині вересня. Терміни витримали. 

Які проблеми виникали під час ремонту?

– Перед початком робіт видалили аварійне дерево. На прохання жителів багатоповерхівки по вул. Батюка, 3 обстежили й інші сусідні дерева. Людей турбували пірамідальні тополі. Деякі з них плануємо видалити наступного року.

Скільки коштував під’їзний майданчик?

- 300 тисяч, а якщо точніше 290 759 грн. Витрачено 60 м.куб щебенево-піщаної суміші та 65 т асфальтобетону.

Чи планується подальше облагородження території від під’їзного майданчика до пам’ятника десантникам і далі до перехрестя?

– Це було б цілком логічно. Але ми можемо поки казати лише про доцільність, бо виділять кошти чи ні – залежатиме виключно від новообраного депутатського корпусу міськради. Вже підготовлений до відкриття пам’ятник прикордоннику, який знаходиться саме на цьому відрізку. (На момент інтерв'ю ще не був відкритий - ред.).Згадана дільниця міста дуже преобразилася за кілька останніх років.

Треба буде провести роботи з озеленення. Щось можна зробити власними силами, але про капітальні витрати мова без фінансування вестися не може. 


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg