Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow В Охтирці поліція викрила чоловіка, який обікрав свого колегу на 22 тис. грн.
В Охтирці поліція викрила чоловіка, який обікрав свого колегу на 22 тис. грн. Печать
Автор Админ   
08.10.2020 г.



Дізнавшись пін-код від банківської картки свого товариша, 30-річний чоловік зняв тихцем із його рахунку 22 000 гривень.

Поліцейські викрили зловмисника та відкрили кримінальне провадження.

Правоохоронці встановили, що перебуваючи на робочому місці, жителю райцентру терміново знадобилося 500 гривень, тож він вирішив зайняти їх у свого 55-річного товариша. Той погодився допомогти та віддав йому свою кредитну картку, при цьому назвав пароль від неї. Прийшовши до банкомату, крім дозволених 500 гривень, 30-річний чоловік додатково зняв з чужого рахунку ще й 1000 гривень, вирішивши, що колега не помітить цього. Після чого повернув карту власнику.

Уже через кілька днів у зловмисника закінчились ці гроші, тож він знову вирішив скористатись чужою «кредиткою». Зайшовши до роздягальні, серед чужих речей, він знайшов банківську картку, якою уже користувався раніше та пароль від якої знав, і забрав її собі.

Після чого протягом кількох днів знімав з неї різні суми коштів, аж поки кредитний ліміт не був вичерпаний.

Сам же власник картки дізнався про зникнення кредитних коштів з його рахунку лише через певний час, коли прийшов до відділення банку.

За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 Кримінального кодексу України «Крадіжка». Зловмиснику загрожує чималий штраф, або громадські чи виправні роботи, або арешт, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Поліція закликає громадян не залишати свої речі без нагляду та приділяти увагу їх збереженню. Не слід повідомляти конфіденційну інформацію по ваших банківських рахунках стороннім та малознайомим особам.

Будьте обачними та розсудливими, аби не стати жертвою злочину.

Відділ комунікації поліції Сумської області

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg