Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Сумський масштаб 2020
Сумський масштаб 2020 Печать
Автор Админ   
05.10.2020 г.

Птахи злітаються в одну зграю, а захоплені люди збираються у свій гурт. У різних людей різні захоплення. І в нашому місті таких гуртів доволі. Наприклад, моделісти. Про них ми і розповімо.

5-6 вересня в ТРЦ «Мануфактура», що в обласному центрі відбулася виставка моделістів України «Сумський масштаб 2020». Це вже 4-а виставка подібного формату. Організатори події - ТРЦ «Мануфактура» та колектив ентузіастів історико-технічного моделювання Сум, Дніпра, Полтави.  Учасники  приїхали із Харкова, Полтави, Кременчуга, Дніпра, Лебедина. Серед 25 учасників і наші охтирчани: Сергій Свердлов, Руслан Андрухей, Олег Горішній. Загалом українські моделісти представили для огляду 200 моделей військової і цивільної техніки та панорами. Представники Охтирки показали 35 робіт загалом, свої і товаришів, Ігоря Веселова, та Михайла Ковальова.

Виставка впродовж двох днів цікавила багатьох сумчан і гостей міста. Були представлені літаки, кораблі, бронетехніка, історичні мініатюри. Модель літака «Л-39», який довгий час базувався на Охтирському аеродромі представив Михайло Ковальов. Цікаво було б подивитись, чи не так?!

Для моделістів важливо і цікаво прийняти участь у такій події. Вони щороку стараються прийняти участь у подібних заходах. Виставка - це враження, обмін досвідом, інформацією про нові моделі та технології моделювання. Роботи моделістів цікавлять і дорослих, і дітей. Люди цікавляться історією. Де можна  купити, із чого зроблено. На другий день виставки було проведено майстер-клас від сумського моделіста Віктора Осипенко по фарбуванню моделей. Це дуже цікаво. Організатори виставки вручили учасникам виставки пам'ятні грамоти. Світова індустрія авіамоделізму дуже добре розвинена. Тому було б захоплення. А відповідні моделі можна знайти і зібрати. Моделізм - це цікаво.
 

Валерія Бакуліна.

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg