Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow EdCamp – без паузи на карантин
EdCamp – без паузи на карантин Печать
Автор ГородА   
28.09.2020 г.



26 вересня в Охтирській ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 (директор Інесса Шульженко) відбулась довгоочікувана подія –EdCamp Okhtyka 2020 «Cвітло знань – шлях до успіху». 

EdCamp – це унікальний освітній рух для професійного зростання вчительства, всіх небайдужих та дотичних до освіти людей. Спільнота кpeaтивних та відповідальних педагогів під час події спілкуватиметься про виклики сучасної освіти, розвиток особистості учня, вплив громади та об’єднання зусиль. Пандемія не дала можливості поспілкуватися освітянам особисто14 березня, тож зустріч відбудеться онлайн.

Від самого свого створення EdCamp орієнтований на комп’ютерні технології, тому перехід в інтернет-простір не є критичним для заходу. Однак, живе спілкування набагато ефективніше.

У цьому переконана Оксана Мироняк, ініціаторка заходу в Охтирці. Оксана Василівна викладає англійську мову у ЗОШ №1, веде Євроклуб. У минулому році, після її входження у ТОП-10 вчителів за версією премії Global Teacher Prize Ukraine 2019, вона ставала героїнею кількох наших публікацій.

Мироняк О.В.:

–             Минулий навчальний рік ми майже не бачили своїх учнів. Педагоги і школярі не тільки скучили, але й відчули на собі різницю живого та віддаленого спілкування. Звісно, онлайн ніколи не підмінить життя. Однак, що робити? Поставити життя на паузу?

Карантинні заходи впливають на життя людей всього світу й різні галузі. Освіта не виключення. Розуміючи необхідність карантину, ми можемо – або скаржитися на долю, або сприймати пандемію, як виклик.

Педагогічний колектив ЗОШ №1 ще навесні спланував прийняти EdCamp в Охтирці. Ми готували локації, цікаві програми, презентації. Дуже чекали своїх колег у гості, бо в особистому спілкуванні люди завжди щиріші та щедріші на професійні поради.

На жаль, формат заходу ми вимушені були змінити на онлайн.

 

Андрій Міхєєв

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg