Головна
Відроджений Нафтовик Печать
Автор ГородА   
15.09.2020 г.



Перед початком футбольного сезону 2018/19 років футбольний клуб «Нафтовик-Укрнафта» втратив фінансування і не заявився на змагання. За результатами минулого сезону «нафовики» зайняли передостаннє місто і повинні був спуститися на ранг нижче у ІІ лігу.

Однак, за збігом обставин, клуб отримав шанс залишитися в Першій лізі. Втім він ним не скористався і у ІІ лігу не заявився також. Через кілька місяців клуб був остаточно розформований.

Спорткомлекс «Нафтовик» спорожнів. Але футбол з Охтирки не зник.

"Нафтовик-2", заснували в 2002 році з метою підготовки молодих футболістів -випускників ДЮСШ "Нафтовик" для професійної команди і він продовжив своє життя в Тростянці.

Тренеру Олександру Сікуну вдалося знайти порозуміння з головою сусіднього міста. Таким чином його вихованці заграли у команді «Тростянець».

Але Ігор Біленко, голова профкому НГВУ «Охтирканафтогаз», як і сам Олександр Сікун, хотів не тільки зберегти команду, але і повернути футбол в Охтирку, повернути «Нафтовик».

Наприкінці 2019 року активістами була досягнута домовленість з охтирським міським головою Ігорем Алєксєєвим про  часткове фінансування команди.

7 лютого 2020 року фарм-клуб неіснуючого «Нафтовика-Укрнафти»  перейменували на ФК «Нафтовик - Охтирка». Бюджет клубу спочатку складався з коштів профспілки нафтовиків та відрахувань з міського бюджету. Потім були досягнуті домовленості з Чернеччинською ОТГ.  Також долучились до фінансування директор ПСП «Комишанське» Володимир Зубко та народний депутат України Микола Задорожній. Пошук спонсорів продовжується постійно і при отримання належного фінансування клуб готовий почати підніматися кар'єрними сходами.

Зараз за «Нафтовик - Охтирка» грають колишні гравці «Нафтовика-Укрнафти», в тому числі, з останнього року існування команди-майстрів. Сергій Кисіль, Дмитро Жаріков, Олександр Лапін, Олександр Васильченко, Олександр Васильєв, Руслан Табачун - ці футболісти пограли за першу команду міста. Також добре знайомий усім охтирчанам воротар Валентин Бірюк. Почесним керівником створеного клубу є Ігор Біленко, головним тренером - Олександр Сікун. Домашні ігри проводяться на стадіоні «Нафтовик».

У сезоні-2020 «Нафтовик-Охтирка» успішно виступає в вищій лізі чемпіонату Сумської області. Має однакову кількість очок з «Тростнянцем», який займає І місце.Якщо заглянути в історію, то в активі колишніх «дублерів» - чотири "золота" Чемпіонату області, також є одне  "срібло" та одна "бронза".

Перший свій матч ФК «Нафтовик-Охтирка» провів у травні 2020 року. Це був товариський поєдинок з аматорською командою "Вікторія" (Миколаївка). Він завершився програшом підопічних Олександра Сікуна з рахунком 2:3.

Але вже в наступній, на цей раз, офіційній зустрічі обласного чемпіонату «Нафтовик - Охтирка» рознесли "Україну-Аграрну" з Токарів з рахунком 1:5. Далі нафтовики не програвали за виключенням одного разу. У поєдинку з «Тростянцем» команда Олександра Сікуна поступилася 0:1. Саме цей результат не дозволив залишитися лідером чемпіонату, але попереду ще достатньо ігор, щоб досягнути максимального результату в турнірі.