Головна arrow Розділи arrow Життя та люди arrow Монетизація одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка»
Монетизація одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» Печать
Автор Управління соціального захисту населення Охтирської міської ради   
14.09.2020 г.



Міністерство соціальної політики з 1 вересня 2020 року ініціювало зміну механізму надання «пакунку малюка» з одноразової натуральної допомоги на грошову компенсацію.

З цією метою Урядом прийнято постанову КМУ від 29 липня 2020 р. № 744 «Деякі питання реалізації пілотного проекту з монетизації одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка». Даною постановою затверджуються Порядок та умови реалізації пілотного проекту «Монетизація одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» у 2020-2021 роках». 

Призначення грошової компенсації здійснюється управлінням соціального захисту населення за місцем проживання або місцем перебування отримувача. Грошова компенсація призначається, якщо звернення за нею надійшло не пізніше ніж через 12 місяців з дня народження дитини.

Отримувач - громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які разом з дитиною на законних підставах проживають на території України, є її батьками, патронатними вихователями, прийомними батьками, батьками - вихователями, опікунами і забезпечують належні умови для догляду за нею та її виховання.

Для призначення грошової компенсації отримувач подає (надсилає) до управління соціального захисту населення заяву за формою згідно з додатком у паперовій або електронній формі із зазначенням реквізитів спеціального рахунка та документи (відомості) у паперовій або електронній формі, визначені Порядком:

  • копія свідоцтва про народження дитини;
  • довідка з пологового будинку про неотримання одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» (у разі народження дитини у пологовому будинку в 2020 році);
  • копія документа про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків.

В окремих випадках за потреби подаються: 

  • копія посвідки на постійне проживання (для іноземця та особи без громадянства);
  • копія рішення про встановлення опіки (у разі здійснення опіки над дитиною);
  • копія рішення про влаштування дитини в сім'ю патронатного вихователя (для патронатного вихователя);
  • копія рішення про влаштування дитини до дитячого будинку сімейного типу або прийомної сім'ї (для патронатного вихователя).

Для отримання реквізитів спеціального рахунка отримувач: 

  1. звертається до АТ «КБ «Приват Банк»;
  2. укладає договір з АТ «КБ «Приватбанк», відкриває рахунок зі спеціальним режимом використання, отримує спеціальну соціальну картку «пакунок малюка».

Отримувачу протягом року з дня зарахування коштів грошової компенсації на спеціальну соціальну картку надається право самостійно витратити кошти у визначених закладах торгівлі (Реєстр учасників пілотного проекту торгівлі розміщується на офіційному веб-сайті Мінсоцполітики та АТ КБ «Приват Банк») виключно для придбання дитячого одягу, взуття, засобів гігієни та догляду, текстилю, іграшок дитині.

На офіційному веб-сайті Мінсоцполітики розміщено розділ «Пакунок малюка», в якому публікується актуальна інформація щодо реалізації пілотного проекту з монетизації одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка».

За додатковою інформацією телефонувати до управління соціального захисту населення (м. Охтирка, вул. Перемоги, 1) за тел. 4-15-36. 

Управління соціального захисту населення Охтирської міської ради


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg