Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow У місті перевірили салони пасажирського транспорту з питання дотримання санітарних норм
У місті перевірили салони пасажирського транспорту з питання дотримання санітарних норм Печать
Автор Редактор   
08.09.2020 г.



У Охтирці були здійснені перевірки салонів пасажирського транспорту з питання дотримання водіями санітарних та протиепідемічних норм під час карантинних заходів. 

Про це повідомила міська рада.

У місті Охтирка працюють 27 одиниць транспорту на 24 маршрутах (20 у режимі маршрутного таксі та 4 у звичайному режимі руху). Кожного дня працівниками управління КБ та ЖКГ здійснюються перевірки салонів пасажирського транспорту з питання дотримання водіями санітарних та протиепідемічних норм під час карантинних заходів.

Перевізниками міста закуплені дезінфікуючі  засоби тривалої дії,  які не містять хлору і  є безпечним для пасажирів.  Після закінчення зміни водії автобусів проводять прибирання салонів автобусів та  обробляють його розчином дезінфекційного засобу марки Бланідас 300. Спеціалістами управління проводяться періодичні перевірки салонів автобусів при виході їх на маршрути. Встановлено, що при виході автобусів на маршрут водії дезінфікують салони автобусів та роблять вологе прибирання.

З початку вересня 2020 року були перевірені 12 одиниць транспорту на рейсах, складені довідки про результати обстеження. Пасажири при вході в салон автобусу попереджаються  водіями про необхідність  носіння захисних масок.

Перевірками встановлено, що деякі пасажири нехтують карантинними вимогами  та заходять до салону без масок. З такими пасажирами проводиться профілактична бесіда щодо необхідності в подальшому дотримання вимог карантину. Також водіями дотримується вимога щодо максимальної кількості пасажирів в салоні, яка не перевищує кількості наявних місць для сидіння.



 

Для оперативного реагування на випадки негативної поведінки водіїв, порушення ними схеми або розкладу руху при управлінні діє гаряча лінія.

Номери телефонів: (05446) 41500; (095) 0541914

Пасажири звертаються до працівників відділу транспортної інфраструктури по номерах вказаних телефонів і це стимулює наших перевізників до дисципліни і дає працівникам управління можливість оперативно контролювати перевізників щодо якісного обслуговування ними маршрутів.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg