Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow Охтирський район у «жовтій» зоні
Охтирський район у «жовтій» зоні Печать
Автор Админ   
21.08.2020 г.



У «жовтому» рівні епідемічної небезпеки поширення Covіd-19 вже 5 районів Сумщини і місто Суми

Посилення протиепідемічних заходів на деяких територіях Сумщини пов’язане із значним поширенням COVID-19. Про це було повідомлено на позачерговому засіданні Сумської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням заступника голови Сумської обласної державної адміністрації Сергія БАННІКОВА

«Перші ластівки» вже полетіли, – зауважив Сергій Банніков. – Частина Сумщини вже досягла «жовтої» зони, тому кожен житель нашої області не повинен допускати порушень загальновстановлених правил карантину, щоб убезпечити себе та свою сім’ю, щоб весь регіон залишився в «зеленій» зоні епідемічної небезпеки.

 

Яскраві приклади порушень вимог карантинного режиму та статистику, яка підтверджує, що коронавірусна інфекція COVID-19 набирає обертів, навели виконуючий обов’язки начальника управління охорони здоров’я Сумської облдержадміністрації Сергій БУТЕНКО, начальник головного управління Держпродспоживслужби Сумської області Віталій МОІСЕЄНКО і  головний державний санітарний лікар Сумської області Володимир ЗБАРАЖСЬКИЙ.

У наслідок легковажного ставлення до коронавірусу у Кролевецькому, Недригайлівському, Охтирському, Сумському, Тростянецькому районах та у м. Суми вже встановлено «жовтий» рівень епідемічної небезпеки поширення COVІD-19 на 14 днів.

За результатами засідання обласної комісії з питань ТЕБ та НС Сергій Банніков доручив головам районних державних адміністрацій, міським, селищним, сільським головам, головам об’єднаних територіальних громад не допускати будь-якого масового скупчення людей та тримати ситуацію під суворим контролем. «Лише за умови дотримання жорстких заходів ми знову повернемо всю Сумську область в «зелену» зону», – наголосив заступник голови облдержадміністрації.

Довідково. Відповідно до пункту 3 протоколу позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 20 серпня 2020 р. № 24 прийнято рішення «встановити з 00:00 години 24 серпня     2020 року «жовтий» рівень епідемічної небезпеки поширення COVІD-19 у місті Суми та у Кролевецькому, Недригайлівському, Охтирському, Сумському, Тростянецькому районах».

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg