Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Події arrow Що відомо про трьох померлих на Сумщині
Що відомо про трьох померлих на Сумщині Печать
Автор Админ   
17.08.2020 г.



15 серпня на Сумщині через тяжкий перебіг хвороби та супутні захворювання померли три людини, у яких був підтверджений коронавірус.

Детальніше про випадки Суспільному розповіла  головна інфекціоністка Сумщини Ірина Троцька.

За її словами, 85-річна жінка, що померла напередодні у Білопільській ЦРЛ, знаходилась там один день. Вона мала супутні захворювання, зокрема хвороби серця.

"Дуже пізнє було звернення. Вона сама мешкала, тому не зовсім відомо, коли вона захворіла. Вона була доставлена практично в агонії. Дуже тяжка, з низькою сатурацією кисню. Не дивлячись на всі заходи, які вживали для її спасіння - настала смерть. Встигли взяти аналізи на ПРЛ, вчора (15 серпня - ред.) отримали результат", - розповіла Троцька.

Чоловік 83 років помер у Тростянецькій центральній лікарні, кілька днів вже перебував у реанімації, підключений до ШВЛ, але без інтубації.

"Йому стало зле вранці вчора (15 серпня), його інтубували, але це не допомогло. Він помер", - розказала про другий випадок Троцька.

За її словами, причиною смерті стали - тяжкий перебіг хвороби та супутні захворювання.

62-річна жінка, якій у другій половині серпня мало виповнитися 63 роки, померла в інфекційній лікарні у Сумах. Вона перебувала там п'ять тижнів.

"Вона була контактною з родичкою, яка приїхала з Італії й теж перехворіла у тяжкій формі. До нас вона була доставлена на 10 день хвороби, у тяжкому стані. Відразу була госпіталізована до відділення інтенсивної терапії. Робилося все відповідно до протоколів, була на адекватній кисневій підтримці, але так сталося, що більше, ніж через місяць після госпіталізації, жінка померла через розвиток дихальної та поліорганної недостатності. Вона також мала супутні патології", - розповіла Троцька.

Наразі, за її словами, у Сумському медцентрі інфекційних хвороб та дерматології ім. З.Й. Красовицького відсутні вільні місця. Для лікарень першої хвилі госпіталізації хворих з COVID-19 не має перевищувати 50%, наразі в лікарні заповнено 52% ліжок.

Головна інфекціоністка області Ірина Троцька радить дотримуватися правил і норм безпеки: маскового режиму, дистанціювання та мити руки.

Станом на ранок 16 серпня на Сумщині зафіксували 854 випадки інфікування COVID-19, одужали - 462 людей, померли - 13.

За інформацією Сумського обласного лабораторного центру МОЗ України, за весь час пандемії коронавірусу в Україні у м. Охтирка було зафіксовано 63 випадки захворювання, Охтирський р-н - 15

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg