Головна arrow Розділи arrow Життя та люди arrow Ольга Саліпа стає відомою на всю Україну
Ольга Саліпа стає відомою на всю Україну Печать
Автор Админ   
13.07.2020 г.



Пам'ятаєте Олю Саліпу? Вона працювала журналісткою на телебаченні «Пульсар» потім у Тростянці, а потім - захищаючи Україну від російської агресії улітку 2014 року загинув її чоловік, капітан Сергій Саліпа.

Разом із синами Ольга виїхала до Хмельницька і вже звідти ми отримуємо інформацію про її ріст в літературі.

Маючи дві поетичні збірки, Ольга написала роман про Ольгу Кобилянську «Оля». Цей рукопис переміг у «Коронації слова» цього року. Це дуже престижна і відома в Україні літературна премія.

"Коронація слова" - моя мрія. Моя маленька мета. У мене не було так, що я написала роман і думала, куди його подіти, а далі - "Чому б не надіслати рукопис на конкурс?". Я писала його з першого слова із думкою, що це мій шанс бути поміченою. Я вірила в це. Загадувала бажання про перемогу, як мала дитина. Коли знайомі і незнайомі захоплювалися моєю поезією, багатьом казала: "Це все класно, але я хочу врешті видавати прозу". А я вперта.

Щоразу, коли впадала у зневіру, дивлячись на невидані рукописи, закусувала губу і сідала писати - "Хочеш добігти - біжи". Казала собі: "Просто треба вигравати "Коронацію", - написала Ольга Саліпа, коментуючи подію.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg