Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow Штраф за відсутність документів про походження товарів -51 тис.грн.
Штраф за відсутність документів про походження товарів -51 тис.грн. Печать
Автор Админ   
08.07.2020 г.



За ненадання документів про походження продукції підприємців штрафуватимуть від 51 тис. грн.

Про це повідомила головна спеціалістка ринкового та метрологічного нагляду Держпродспоживслужби в Сумській області Ірина Мішукова для suspilne.media.

Мова йде про нехарчові товари. За її словами, штраф застосовуватимуть тоді, коли суб'єкт господарювання не надає органу державного ринкового нагляду документи про походження продукту.

"Він може бути оштрафований на суму 51 тис. грн за кожний вид продукції. Обов'язково повинен бути відстежений ланцюжок", - сказала вона.

Ця сума є найменшою, говорить начальник управління захисту споживачів головного управління Держпродспоживслужби в області Володимир Єщенко. "Це - найнезначніший розмір штрафу. За різні порушення він може складати 68 тис. грн, 100 тис., 340 тис. і т.д.", - зазначив він.

За словами Ірини Мішукової, Держпродспоживслужба перевірятиме характеристики продукції в торговельних залах, складських приміщеннях, місцях, де розташовуються ярмарки, а також у всіх будівлях, де суб'єкти господарювання зберігають продукцію і реалізують її.

"На наш запит вони мають надавати документацію, за якою можна дізнатися інформацію про постачальника та суб'єкта господарювання, якому було поставлено продукцію", - говорить вона.

Мова йде про товарно-супровідну документацію, договори на закупівлю тощо.

Зміни в законодавстві дадуть можливість перевіряти великі торговельні мережі, розповів Володимир Єщенко.

"Раніше штраф за недопуск до перевірки наших фахівців складав 340 грн. Наприклад, у супермаркетах нас просто зустрічали з чеком на цю суму. Таким чином, не давали можливості виконати свої функції", - підсумував він.

Зміни до Закону "Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції" вступили в дію 3 липня.

Раніше за введення в обіг продукції, яка має ризик, та не відповідає встановленим вимогам, накладали штраф у розмірі 1 500-3000 неоподатковуваних мінімумів громадян.

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg